Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 28, 2009

Vrijage tussen Loon op Zand en Waalwijk

Waalwijk en Loon op Zand willen samenwerken. Er komt onder meer een onderzoek om in Kaatsheuvel samen een gemeentewerf te exploiteren
Kaatsheuvel – De buurgemeenten Waalwijk en Loon op Zand verkeren op vrijersvoeten. De bestuurlijke samenwerking begint serieuze vormen aan te nemen. De colleges van de twee gemeenten hebben gisteren aangekondigd dat ze gaan onderzoeken of ze samen een gemeentewerf kunnen inrichten en exploiteren. Dat zou dan moeten gebeuren op de plaats van de huidige milieustraat aan de Liechtensteinstraat in Kaatsheuvel, op de grens van met Sprang-Capelle. De colleges willen eind januari weten of het plan haalbaar is.

Een gezamenlijke gemeentewerf zou beide gemeenten goed uitkomen. De huidige werf in Kaatsheuvel heeft overcapaciteit en die zou in de samenwerking met Waalwijk prima benut kunnen worden. Waalwijk is op zoek naar een locatie voor een nieuwe gemeentewerf, omdat de huidige aan de Olympiaweg moet wijken voor de nieuwbouw van het Dr. Mollercollge en vmbo De Walewyc en een sporthal. B en W hadden hiervoor hun oog al laten vallen op het bedrijventerrein Zanddonk.
De vrijage reikt verder dan de gemeentewerf. Waalwijk en Loon op Zand zijn samen ook op zoek naar een subsidie-adviseur en een inkoper die voor beide gemeenten gaan werken. De twee colleges zijn ervan overtuigd dat samenwerking interessant kan zijn op het gebied van bedrijfvoering, personeel en organisatie en het beheer van de openbare ruimte. In januari praten ze daarover verder tijdens een werkconferentie.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

V R E E M D V E R H A A L ! !
Was het niet zo dat voordat de nieuwe gemeentewerf van L.o.Z. werd gebouwd er al een onderzoek is geweest naar samenwerking ???
Deze samenwerking kon niet doorgaan doordat Waalwijk en Loon op Zand verschillende iedeeën hadden over o.m. de tarieven van het ophalen van afval !! Toen is onze gemeente zelfstandig een milieu-straat gaan ontwikkelen!!
Gaat de kouwe kak van Waalwijk nu ook onze ontwikkelkosten mee betalen of willen ze weer voor een dubbeltje op de eerste rang zitten???
En Waarom samenwerken met Waalwijk? levens gevaarlijk binnen de korste keren zijn we geannexeerd! Laten we meer naar Dongen en Gilze-Rijen kijken door deze samenwerking zou je 2 vliegen in 1 klap kunnen slaan: Geen annexatie door Waalwijk en Tilburg ! En samen met Dongen en Rijen sluit je verdere expansie van Tilburg uit naar Noord en West !

28 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home