Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, december 13, 2009

DESK verliest nipt van angstgegner Baronie

Kaatsheuvel - Met een nipte nederlaag van DESK thuis op Baronie (2-3) staan de Kaatsheuvelnaren elfde op de ranglijst met twaalf punten uit elf gespeelde wedstrijden. Toch hoeft de technische leiding van DESK, gezien het vertoonde spel van de Kaatsheuvelnaren zich geen zorgen te maken. Tegen de Bredanaren, die met 24 punten stijf op de derde plaats staan speelde DESK een van de betere wedstrijden. Er werd van achteruit opgebouwd en de lange bal werd geschuwd. Bij slechts drie graden was het koud op Eikendijk. Baronie zocht van kiet af de aanval en zette zonder echt gevaarlijk te zijn druk op het doel van Rini Hoevenaar. Het enige wapenfeit van DESK was een zacht schot van Rens Wildschut in de zesde minuut. Het waren de gasten in die de dertiende minuut de stand op 0-1 brachten. De snelle Zchusschen trok het strafschop gebied in. Mark klijn geleed uit en de bal belandde bij Matthijs Hage die geen moment twijfelde en de bal snoeihard in de bovenhoek langs doelman Hoevenaar schoot. DESK bleef op eigen helft hangen en Yassinne Asrih die veel ballen tegenhield, had geen schuld aan de 0-2, die in de achttiende minuut viel. Hage passeerde wederom Hoevenaar. Maarten Vos was kort daarna dicht bij de 1-2, maar hij faalde. In de 22ste minuut had DESK op 1-2 moeten staan. Doelman Guido van Sant van Baronie liet de bal zeker 30 centimeter achter de doellijn lopen, maar scheidsrechter Mulder uit Deventer keurde om onverklaarbare redenen het doelpunt wegens buitenspel af. Het laatste kwartier van de tweede helft dachten de gasten dat ze de drie punten al binnen al binnen hadden en lieten drongen ze niet echt meer aan.
Maar tot hun verrassing kwam DESK de tweede helft sterk uit de startblokken. De elf van Van Loon zette Baronie vast op eigen helft. Ondanks de snelle uitbraken van linksbuiten Jáger bleef DESK een overwicht houden. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. In de 67ste minuut legde Thom van Santbergen de bal precies op het hoofd van Jelle Hakkert, die feilloos inkopte: 1-2. Slechts vier minuten later was het dezelfde Jáger die Ruud van Dijk bediende. Hij scoorde de 1-3. Maar de wedstrijd was nog niet gelopen. Nadat Van Loon Aerts gewisseld had voor Zopfi zette DESK aan. Een corner van Stijn Biemans werd door Maarten Vos feilloos ingekopt: 2-3. Van Loon wisselde Wildschut nog voor Van der Pennen maar dat veranderde niets meer aan de eindstand. Trainer Ad van Seters (Kozakken Boys) die een van de drie trainers was die op de tribune zat, vroeg zich af waarom DESK, en met name Vos zoveel kansen nodig had. “DESK had niet hoeven te verliezen”.
Kees van Loon gaf enkele minuten na de wedstrijd zijn eerlijke analyse: “Baronie heeft door hun doortastendheid gewonnen”. De trainer was niet tevreden. “Als je verliest kun je niet tevreden zijn”. Wel was hij tevreden over de inzet en de drive van zijn ploeg: “Er wordt altijd gezegd dat als een trainer zijn vertrek aankondigt, dat ten koste gaat van de motivatie van de spelers. Ik heb een superrelatie met de spelers. Het is alleen jammer dat de 2-3 zo snel valt”.