Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 10, 2009

Loonse ambtenaren twijfelen aan noodzaak nieuw gemeentehuis

De ondernemingsraad van de gemeente Loon op Zand zwengelt de discussie over de nieuwbouw van het gemeentehuis in Kaatsheuvel aan. De OR vindt een pas op de plaats verstandig nu fors bezuinigd moet worden op de gemeentelijke organisatie

Kaatsheuvel – Loon op Zand moet de rem zetten op het plan voor het nieuwe gemeentehuis in Kaatsheuvel. De ondernemingsraad van de gemeente heeft dat verrassende signaal afgegeven. Volgens de OR moet nog eens goed gekeken worden naar de miljoeneninvestering. Loon op Zand verkeert in financieel in zwaar weer en er moet fors bezuinigd worden op de gemeentelijke organisatie. De nieuwbouw maakt deel uit van het project ‘Bruisend Dorpshart’.

Gisteravond boog de politiek zich over de plannen. Ad van Laarhoven (Gemeentebelangen) was het signaal van de OR ter ore gekomen. “Als dat klopt is dat verbijsterend”, stelde hij. De onderhandelingen met de beoogde bouwers Heijmans Vastgoed WSG en Proper Stok zijn namelijk in een ver gevorderd stadium.

Burgemeester Wim Luijendijk bevestigde het signaal van de OR. Het geeft vooral de zorgen van het personeel aan. Zo moet in 2010 tonnen extra bezuinigd worden op de gemeentelijke organisatie. Verder werkt de gemeente Loon op Zand steeds nauwer samen met andere gemeenten, De OR wil meer helderheid over de toekomst. Misschien is het gemeentehuis wel niet nodig en kan worden volstaan met een gemeentewinkel in het centrum en de huisvesting van ambtenaren in bestaande kantoorruimten, zo is het idee. Het overleg tussen college en OR gaat binnenkort verder.

De OR heeft vrijdagochtend het personeel ingelicht. Volgens de woordvoerder was het niet de bedoeling dat deze zaak zo naar buiten zou komen. "Dat is een politieke zaak", aldus de woordvoerder.
__________________________________________________________

2 Comments:

Blogger roofvogel said...

Wat ben ik blij dat er in de gemeente Loon op Zand nog een behoorlijk aantal ambtenaren werkzaam is (u leest het goed WERRKZAAM!) dat voldoende verantwoordelijksheids gevoel heeft en integer de bezuinigings opties naar voren brengt ! Het blijkt dus duidelijk dat de grootheidswaanzin van dit college niet door ambtenaren (de meerderheid althans)m.b.t. het bruisend dorpshart is ingegeven.
Het zijn dus de coalitie partners zelf die in het sprookje leven dat de gemeente bomen (financieel gezien) tot in het oneindige groeien ! Dat is dus een feit waar ze zich de verkiezingen in het vooruitzicht voor zullen moeten verantwoorden !!

11 december, 2009  
Blogger janijsel said...

Een OR dat politiek bedrijft dat kan alleen maar in deze gemeente.
En het gaat er om dat men nu bang wordt voor zijn of haar eigen plaats want de samenwerking met andere gemeente zit men echt niet op te wachten.[Echte bezuinigingen]
Dan word men meer gestuurd en gecontroleerd en dat heeft men niet graag want zoals het er nu is van vrijheid-blijheid wil men wel liever houden.
En dan zullen we het er nog maar niet over hebben wie er deel uitmaken van het OR een enkel bekwaam bestuurder daargelaten.

12 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home