Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 09, 2009

VVN wil beeld van problemen 30 km-zone

KAATSHEUVEL - Veilig Verkeer Nederland Nederland, afdeling Loon op Zand, gaat speciale aandacht besteden aan de verkeersproblemen in 30-kilometer-zones.

De organisatei krijgt nogal eens signalen over hardrijders en verkeerd geparkeerde auto's. Veilig Verkeer wil de knelpunten in beeld krijgen en samen met de gemeente kijken naar eventuele oplossingen.

"Het is een bekend probleem dat het verkeer zich in 30 km-zones niet aan de snelheid houdt", aldus voorzitter Lennart Alink van VVN, afdeling Loon op Zand. "In dit soort gebieden spelen veel kinderen. Dat is dus erg gevaarlijk." VVN is bij de analyse van de verkeersproblemen ook afhankelijk van meldingen van inwoners. Nu komen die signalen vooral uit de kern Kaatsheuvel.

In de dorpen Loon op Zand en De Moer heeft VVN nog geen vrijwilligers gevonden. Veilig Verkeer is daar nog altijd hard naar op zoek. Een oproep heeft slechts twee reacties opgeleverd, allebei uit Kaatsheuvel.