Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 10, 2009

Nu al slapeloze nachten van nieuwe N261

Foto Google Earth


De Loonse families De Kort en IJpelaar hebben slapeloze nachten.Moeten hun woningen aan de Bergstraat in de toekomst gesloopt worden voor de ombouw van de N261, en de nieuwe verkeersontsluiting van Loon op Zand, of niet?
In de voorlopige plannen moeten hun twee woningen aan de Bergstraat 41 en 43 wijken. Maar volgens wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen)is het nog niet zover. „We zijn nog aan het onderzoeken of een ontsluiting vanaf de Hoogt mogelijk is”. Volgens de wethouder zijn de twee bewoners van Bergstraat 41 en 43 de eersten die de uitkomst daarvan zullen horen.Maar met de tijd neemt ook de onzekerheid voor de bewoners toe.
We verkeren al jaren in onzekerheid en we hebben recht op te weten wat er gaat gebeuren. We zijn naar allerlei bijeenkomsten geweest maar de provincie laat de gedupeerden gewoon stikken”, stelt Ad de Kort (59). Hij heeft achter zijn woning aan de Bergstraat 41 een paradijsje gebouwd voor zijn duiven. „Ik weet niet waar ik naar toe moet verhuizen. In Molenwijck hoef ik niet aan te komen. Ik zou geen perceel weten met 520 m2. grond waar ik ook nog duiven kan houden. Of het moet in Kaatsheuvel zijn”. Ook de familie IJpelaar (Bergstraat 43) verkeerd in grote onzekerheid. „We zijn bij wethouder Broeders geweest, maar ook die weet officieel nog van niets”, stelt Rees Ijpelaar. Volgens haar man, Tinus (65) is de onzekerheid het van wat er gaat gebeuren het ergst. „Als ons huis gesloopt moet worden dan moet ‘t, maar zolang je het niet zeker weet kun je ook geen plannen maken”.
Beide gezinnen willen eigenlijk helemaal niet weg,maar zien niets in een onteigeningsprocedure. „Die verliezen we toch”. Beide families zijn ondanks de vertwijfeling vol lof over wethouder Jacques Broeders. „Hij begrijpt onze situatie en we kunnen dag en nacht bij hem terecht”. Aannemer Wil van Rooij, wiens huis Bergstraat 39 volgens de huidige plannen mag blijven staan heeft zo zijn eigen gedachten over de zogeheten variant D, waar de gemeente nu voor gaat.„Aan de ene kant van het huis krijgen we een snelweg met vrachtwagens die net langs scheuren, of zelfs het huis binnenrijden, en aan de andere kant van het huis is de nooduitrit van de brandweer”. Volgens hem komt zijn woning op een eiland te staan. „Het feit dat we mogen blijven zitten is prima, maar het moet wel leefbaar blijven”, aldus zijn vrouw Rianne. „We willen het bedrijf wel verplaatsen, maar we willen hier graag blijven wonen. Ondanks het stof en de herrie van de weg”.