Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 12, 2009

Verenigingen laken houding Efteling (commentaar)

Kaatsheuvel – Vanavond is vol egards het nieuwe Bosrijk geopend. Maar het succes van de Efteling heeft kent voor Kaatsheuvel ook zijn keerzijde.


Daar waar vroeger de Efteling veel verenigingen een warm hart toedroegen en financieel ondersteunde, klagen steeds meer Kaatsheuvelse verenigingen over het feit dat ze zelfs nog geen contact kunnen krijgen met de directie en dat de Efteling niets meer heeft met het lokale verenigingsleven terwijl deze veel overlast ondervinden van de files. Zo begonnen onlangs twee wedstrijden van DESK 1 twintig minuten later omdat de scheidsrechter in de file stond. Ook andere verenigingen kampen met dit probleem. “Het ergste is dat als je dan iemand over sponsoring wilt spreken ze ijskoud zeggen: “Schrijf maar een brief”, aldus voorzitter Peter Roelen van DESK. “Toen ik wethouder was verliepen de contacten veel soepeler. Deze directeur lijkt niets met Kaatsheuvel te hebben”. Roelen is niet de enige die klaagt. Ook de politiek uit veelvuldig kritiek op de Efteling. Met name Corry Dijkstra (Gemeentebelangen) heeft meerdere malen de overlast van het park in de gemeenteraad, zonder resultaat, aangezwengeld.

Het zou de directie van de Efteling sieren om in elk geval de verenigingen die overlast hebben van het bedrijf netjes te woord te staan, en niet af te schepen. De directie loopt anders het risico, en we zijn al ver op weg, dat de Kaatsheuvelse bevolking zich tegen het bedrijf gaat keren. En dan zijn ze in het sprookjespark verder van huis.

3 Comments:

Blogger janijsel said...

Wat een gezeik en wat een ramp dat DESK wat later begint een berichtje dat hij wat vroeger van huis af gaat en het is opgelost.
En was Roelen wel zo'n goede wedhouder wat een eigen dunk zeg.
Denk vooral in deze tijd eens aan de werkgelegenheid er komen door Bosrijk toch maar mooi een groot aantal banen bij en de infrastructuur is ook al zoveel verbeterd.
Jaren geleden waser nog niet een goede weg in Kaatsheuvel.

12 december, 2009  
Blogger Gerard said...

janijssel en de Efteling, twee maal arrogantie in optima forma. En inderdaad, de Efteling beantwoord zelfs geen brieven meer van de inwoners van Kaatsheuvel zoals ik zelf ongeveer een jaar geleden ondervond. Ik heb de Efteling twee brieven gestuurd met een vraag voor een bepaalde voorziening voor de in - en mindervaliden in Kaatsheuvel maar ik wacht nog steeds op antwoord. Beste janijssel, jij denkt, net als de Efteling, dat er zonder de Efteling geen leven is in Kaatsheuvel, wel, laat ik je dit zeggen, ook zonder Efteling zal Kaatsheuvel heel goed overleven.

12 december, 2009  
Blogger janijsel said...

Beste Gerard,
je hoeft het natuurlijk niet met me eens te zijn dat is je goed recht maar ik ben wel realist.En op de Efteling zullen ook wel fouten gemaakt worden. Alleen je moet ook de positieve punten willen zien en die zijn er ook zeker voor wat de werkgelegenheid betreft.
En ik heb ook wel oog voor onze in en mindervaliden al heb ik over het beleid wel mijn bedenkingen zeker als je ziet welke mensen er een invalide parkeerplaats krijgen toegewezen dart tart soms elk realistisch beeld.

13 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home