Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 08, 2009

‘Geld Hoefijzer is geen verspilling’

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand smijt geen geld over de balk door nu al ruimte in te huren in het Hoefijzer in Kaatsheuvel. Dat stelt burgemeester Wim Luijendijk. Een grote groep ambtenaren verhuist tijdelijk naar kantorencomplex het Hoefijzer als de bouw van het nieuwe gemeentehuis start. Maar dat kan nog wel even duren, terwijl de gemeente Loon op Zand al vanaf oktober huur betaalt voor de alternatieve huisvesting.

CDA-raadslid Kees Grootswagers vindt het maar moeilijk aan de inwoners uit te leggen dat de gemeente nu al geld uittrekt voor leegstaande ruimtes. Volgens de gemeente kon ze echt niet langer wachten met de huur bvan de ruimte in het Hoefijzer. Er waren namelijk ‘kapers op de kust’, die ook hun oog hadden laten vallen op het kantorencomplex, stel Luijendijk. Met andere woorden: als de gemeente Loon op Zand het niet gedaan had, was de ruimte waarschijnlijk al aan een ander verhuurd. Overigens stond een groot deel van het complex de Modelleur jarenlang leeg, omdat er geen huurders werden gevonden. De nieuwbouw van het gemeentehuis maakt deel uit van het Bruisend Dorpshart. Tegen de plannen is verzet gekomen en de bezwaarmakers zijn naar de Raad van State gestapt. Die zaak dient dinsdag 15 december. Mogelijk leidt de bezwarenprocedure tot vertraging van de plannen.

2 Comments:

Blogger peter said...

mischien wilde hoefnagels er wel een kantoor van huren.
dus weer een echt lachertje , jaren leeg en nu ineens alles verhuren, noem het een praatje voor de vaak.
het is dus weer gewoon geld over de balk gooien

peter

08 december, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

Adrie lacht het hardst!

09 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home