Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 08, 2009

Vrouw uit Kaatsheuvel mogelijk overleden aan variant Mexicaanse griep

KAATSHEUVEL – Een 58-jarige vrouw uit Kaatsheuvel die onlangs is overleden is waar¬schijnlijk gestorven aan een gemu¬teerde variant van het Mexicaanse griepvirus. Dat bevestigt een woordvoerder van het RIVM. „Het is nog niet helemaal zeker, het wordt nog onderzocht.”
De Kaatsheuvelse zou het zevende slachtoffer zijn van een gemuteer¬de variant van het H1n1-virus. De RIVM-woorvoerder benadrukt dat het resistente virus geen extra gevaar oplevert voor de volksge¬zondheid; het kan niet van mens op mens overgaan. Het gaat dus om ‘gëisoleerde gevallen’, zegt hij. „Gemuteerd klinkt eng, maar het komt erop neer dat als je een pa¬tiënt langere tijd de virusremmer Tamiflu geeft, het virus door een soort verdedigingsmechanisme kan veranderen.”
Volgens de woordvoerder is de ge¬muteerde variant niet ‘gevaarlijker of ongevaarlijker’ dan het normale griepvirus. „Het enige probleem is dat het resistent is geworden tegen Tamiflu.”