Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 23, 2009

Gemeentenieuws mogelijk per 1 januari in ‘De Duinkoerier’

Het Gemeentenieuws van de gemeente Loon op Zand vindt u al jaren wekelijks in het ʻWeekjournaalʼ. Onlangs is de gemeente wettelijk verplicht geweest een aanbesteding te doen voor wat betreft het huis-aan-huis-blad waarin het Gemeentenieuws geplaatst wordt. Een aanbesteding houdt in dat diverse partijen in de gelegenheid worden gesteld om een prijsopgave te doen. Aan de hand van de prijsopgaven kiest de gemeente een huis-aan-huis-blad voor de wekelijkse publicaties. Op basis van de ingekomen offertes is de gemeente Loon op Zand voornemens het Gemeentenieuws per 1 januari 2010 in weekblad ʻDe Duinkoerierʼ te plaatsen. De procedure loopt officieel nog tot begin januari en de gunning wordt dan definitief. In het geval dat de opdracht naar ʻDe Duinkoerierʼ gaat verschijnt het Gemeentenieuws van week 1 op woensdag 6 januari 2010 in ʻDe Duinkoerierʼ.

4 Comments:

Blogger Axel said...

Dit betekent wel dat de extra service die het weekjournaal biedt door het gemeentenieuws ook op internet plaatst verdwijnt. Dit lijkt me niet handig totdat de website van de gemeente dit wonder ook kan verrichten. Tevens schijnt de krant niet altijd overal bezorgd te worden en beantwoorden ze niet altijd de vragen van lezers.

24 december, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

Ik denk dat dit het einde van het Wekjournaal is........

24 december, 2009  
Blogger Jacky said...

Hoi Jan

Als dat echt doorgaat is dat volgens mij ook einde Weekjournaal.

En dat terwijl de Duinkoerier een slechte bezorging heeft, alles plaatst, wat er binnenkomt via de digitale weg inclusief de tikfouten. En daarbij niet kijkt of de artikelen groot of klein zijn. Soms zijn er hele lappen tekst over één onderwerp waar tegelijkertijd 3 artikelen zouden kunnen staan.

25 december, 2009  
Blogger roofvogel said...

Een voordeel is natuurlijk wel dat we er een meer onafhankelijk blad bij houden want nu komen Maasroute Weekjournaal en Brabants dagblad allemaal van een grote pers mogol !(zonder commentaar op het inhoudelijke !) Met positief ingestelde kritieken naar de duinkoerier kun je hopelijk de kwaliteit opvijzelen. Daarnaast heeft de gemeente bij het plaatsen van "gemeentenieuws" hopelijk net als voorheen verspreidings kwalificaties afgedwongen. Een goede controle lijkt mij daarom wel noodzakelijk !En in een goede democratie is vrije nieuwsgaring normaal !

27 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home