Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 18, 2009

"Het is wachten op een ongeluk bij school'

Buutbewoners van basisschool de Kinderboom maken zich ernstige zorgen over het parkeergedrag van ouders die kinderen naar school brengen en halen. Maar de problemen beperken zich niet alleen tot één school.

Kaatsheuvel – Bewoners aan de Vecht in Kaatsheuvel maken zich zorgen over het parkeergedrag van ouders die hun kinderen van en naar basisschool de Kinderboom brengen. Volgens omwonenden parkeren ouders hun ouders aan beide kanten van de straat dubbel, terwijl de kinderen gewoon op straat spelen. “Het duurt niet lang meer of straks rijden ze een kind dood”, vreest Toni Winkel. Vooral bij regenachtig weer is het volgens haar levensgevaarlijk in de straat. “Dat ouders de kinderen afzetten is geen enkel punt. Maar dan blijven ze ook nog toen minuten of een kwartier staan buurten, terwijl de auto dubbel geparkeerd staat. De grootste vrees van de bewoners is dat spelende kinderen door automobilisten die haast hebben, door de onoverzichtelijke situatie aangereden worden. Maar naast bezorgdheid is er ook ergernis. Opritten van buurtbewoners zijn vaak geblokkeerd door geparkeerde auto’s, met als gevolg dat de bewoners zelf hun auto in andere straten moeten parkeren en met volle boodschappentassen een eind moeten lopen. Volgens Winkel heeft ze enkele malen verzocht om de auto te verplaatsen. “Dan steken en ze hun middelvinger op, of je krijgt een grote mond”. Directeur John Arts van De Kinderboom zegt is op de hoogte van de problemen die er spelen en erkent ze ook. Hij gaat deze week overleggen met de wijkagent of er niet harder opgetreden moet worden tegen de foutparkeerders. Volgens Lennard Alink van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Loon op Zand staan de problemen bij de Kinderboom niet op zichzelf, maar spelen ze ook bij basisscholen de Vaert, de Touwladder, de Bussel en de Klimopschool. Alink is bezig met een breed onderzoek naar de verkeerssituatie rondom de basisscholen in Loon op Zand . “Maar we zijn daarbij wel afhankelijk van informatie die we van buurtbewoners krijgen”. Volgens Alink is bij de oplossing van het probleem een grote rol weggelegd voor de verkeersouders. Wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen, Verkeer) neemt het probleem, dat onlangs ook speelde bij basisschool De Hill heel serieus. “Wij gaan met een verkeerskundige de zaak bekijken en proberen gezamenlijke tot een oplossing te komen”. Broeders zegt open te staan voor een gesprek. “Als burgers klachten hebben of iets willen weten, kunnen ze altijd een afspraak maken”.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

In heel Nederland zijn er al legio scholen waar je met de auto niet mag komen (m.u.z.v. gehandicapte ouders of kinderen). Waarom moet dat stom blik overal de dienst uitmaken ! Wij gingen vroeger te voet naar school ! Natuurlijk waren er minder auto's op straat maar 30 km zone's waren er toen niet ! Laat kinderen onder begeleiding van ouders lopen of fietsen is nog gezonder ook ! Uitzonderingen zullen er altijd blijven maar onder strikte voorwaarden moet dat kunnen !

18 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home