Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 17, 2009

Raad vraagt waarnemend burgemeester te solliciteren

Raad vraagt waarnemend burgemeester te solliciteren
Extra raadsvergadering
Gisteren heeft de gemeenteraad van Loon op Zand tijdens een extra raadsvergadering de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld.

Daarnaast is ook de verordening over de vertrouwenscommissie vastgesteld. De profielschets is overhandigd aan de Commissaris van de Koningin, de heer W.B.H.J. van de Donk.

Tijdens de vergadering heeft de raad de huidige waarnemend burgemeester de heer W.C. Luijendijk verzocht te solliciteren. De raad ziet dat de waarnemend burgemeester als een goede kandidaat voor de vervulling van de functie. Op 31 augustus heeft Koningin Beatrix aan mevrouw H.J.G.J. van Hoek – Martens met ingang van 20 februari 2010 eervol ontslag als burgemeester van de gemeente Loon op Zand verleend. Hierdoor kan
de vacature voor burgemeester worden opengesteld.

Profielschets
Op initiatief van de voorzitters van de in de raad vertegenwoordigde fracties is een profielschets gemaakt. De profielschets is de leidraad om te beoordelen over welke kwaliteiten een geschikte kandidaat voor de functie van burgemeester moet beschikken.
In de profielschets is aangegeven dat de gemeente een burgemeester zoekt die een betrokken en collegiaal bestuurder is met veel ervaring. Hij / zij beschikt over bindend vermogen en is een echte netwerker.

Vervolg procedure
De volgende stap is dat de vacature in de Staatscourant gepubliceerd wordt. Geïnteresseerden kunnen solliciteren.Daarna worden de volgende stappen doorlopen:
- eerste selectie van de kandidaten door de Commissaris van de Koningin;
- een verdere selectie van de kandidaten door de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad (in de vertrouwenscommissie zitten de fractievoorzitters en de gemeentesecretaris en wethouder Jacques Broeders zijn adviseur van de commissie);
- op advies van de vertrouwenscommissie komt de gemeenteraad tot een openbare
aanbeveling van één of zo mogelijk twee kandidaten;
- voordracht voor benoeming door de Kroon door de minister van Binnenlandse Zaken en
Koninkrijksrelaties. De planning is dat de raad nog voor de raadsverkiezingen van 3 maart 2010 een besluit over de openbare aanbeveling neemt.