Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 15, 2009

PvdA: Over integriteit en lekken van informatie

Gemeentebelangen brengt met veel stelligheid informatie naar buiten waar zij zelf verbijsterd van is. Hoe komt het toch dat de grootste partij deze informatie op deze manier naar buiten brengt. Nog geen week geleden is er een vergadering met fractievoorzitters geweest onder leiding van de burgemeester. Met geen woord is hierover gerept. Is er iets gebeurd de laatste dagen dat Gemeentebelangen opeens schrikt van kritische geluiden over het bruisend dorpshart?

Maar een andere niet onbelangrijke vraag is natuurlijk hoe Gemeentebelangen deze informatie heeft verkregen. Van de OR zelf? Lijkt me onwaarschijnlijk want de zaak is zo gevoelig dat de OR er geen enkel belang bij heeft om op deze manier met het personeel te communiceren. Van leden van de OR? Lijkt me niet aannemelijk, maar is niet te bewijzen.

Boze tongen beweren dat de informatie rechtstreeks gelekt is vanuit het College door wethouders met banden met Gemeentebelangen. Ook dat zal niet te bewijzen zijn, of men zal eerlijk moeten toegeven dat men zijn mond voorbij heeft gepraat. Misschien dat een vraag daarover helpt. Daarom hebben de fractievoorzitters van de PvdA en GroenLinks hierover maar een vraag gesteld aan de voorzitter van de Raad. De kans om definitief een einde te maken aan de vele geruchten hierover. Integriteit boven alles, immers. Het zal toch niet zo zijn dat Gemeentebelangen politiek wil scoren over de rug van de OR?