Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 16, 2009

Restverontreiniging Roestenbergstraat


Vrijdag 4 december ontving de gemeente een melding dat er bij graafwerkzaamheden aan de Roestenbergstraat 80 een sterke brandstofgeur werd waargenomen. Toezichthouders van de gemeente hebben hierop de graafwerkzaamheden stil laten leggen.

De graafwerkzaamheden vonden plaats in opdracht van projectontwikkelaar Arton. Deze heeft de grond ter plaatse laten onderzoeken. Uit de resultaten blijkt dat er olie in de grond aanwezig is.

Uit gegevens van de gemeente blijkt dat het hier gaat om een restverontreiniging van een tankstation dat voorheen op Roestenbergstraat 70 stond. Het gehele gebied waarop alle huizen in de Roestenbergstraat staan is in 1999 gesaneerd en vrij van verontreiniging.
Alleen in de tuin van het huis op de Roestenbergstraat 80 is een kleine restverontreiniging aanwezig. Deze restverontreiniging kon bij de sanering in 1999 niet worden verwijderd omdat er bebouwing op stond. Hoewel er sprake is van een verontreiniging, is er geen sprake van gezondheidsrisico’s. De verontreiniging is beperkt van omvang. Arton is vanochtend begonnen met het uitgraven van de verontreinigde grond. Naar verwachting zijn de saneringswerkzaamheden eind deze week afgerond. De gemeente ziet erop toe dat de verontreiniging op de juiste manier wordt verwijderd. De bewoners van deze straat zijn hierover per brief geïnformeerd.