Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 16, 2009

Luijendijk: ‘Niemand schuldig aan lekken’

KAATSHEUVEL – Niemand in het ge¬meentehuis van Loon op Zand heeft zich schuldig gemaakt aan het lekken van vertrouwelijke in¬formatie. Dat stelt burgemeester Wim Luijendijk naar aanleiding van alle ophef rond een document van de ondernemingsraad (OR) van de gemeente Loon op Zand. Hierin uit deze zijn twijfels over de plannen voor het nieuwe ge¬meentehuis in Kaatsheuvel.

Volgens VVD, PvdA en Groen¬Links lijkt het er sterk op dat een wethouder deze informatie heeft ‘gelekt’ naar de partij Gemeentebe¬langen, waarna fractievoorzitter Ad van Laarhoven dit signaal in een openbare vergadering naar bui¬ten bracht.

VVD-raadslid Jacky Smit sprak van een ‘ politieke doodzonde’, en PvdA en GroenLinks vroegen om opheldering van Wim Luijendijk als voorzitter van de raad. „Van en over dit document is door de on¬dernemingsraad niet om vertrou¬welijkheid gevraagd”, stelt Luijen¬dijk. „Van doorsluizen van vertrou¬welijke informatie is dus geen spra¬ke.” Luijendijk weet niet hoe Ge-meentebelangen- fractievoorzitter Ad van Laarhoven aan de informa¬tie over het OR-document is geko¬men, en die vraag is volgens hem ook niet belangrijk. Van Laarho¬ven zelf wil ook niet zeggen wie zijn informant is. In het bewuste document stelt de OR dat misschien wel afgezien moet worden van de nieuwbouw van het gemeentehuis in het Brui¬send Dorpshart, en wijst daarbij op de slechte financiële positie van de gemeente, en de dreigende bezuinigingen op het gemeentelijk apparaat.

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Van doorsluizen van informatie, buiten de vertrouwelijkheid, is wel nog steeds sprake? Wat een schijnvertoning, de zoveelste...

16 december, 2009  
Blogger janijsel said...

Maar van bewust uit handen geven en doorspelen van interne info is wel degelijk sprake.En dat is met een bedoeling gebeurd anders had men het wel binnen de gelederen gehouden.
En Luijedijk gelooft ook in sprookjes en speelt het spelletje mooi mee.

16 december, 2009  
Blogger Jacky said...

Mede naar aanleiding van de informatie die naar buiten is gekomen, doet het college nu een voorstel een deel van een besluit niet vast te stellen. Omdat het totale investeringsbedrag niet meer duidelijk is, men moet eerst weer eens onderzoeken wat de brief van de OR voor consequenties heeft. Ik kon en kan dan nu helaas ook niet anders concluderen met JanIjsel dan dat de brief met voorbedoelingen boven tafel is gekomen. Politiek spelletje zogezegd.

17 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home