Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 26, 2010

Eenderde bushaltes inmiddels toegankelijk voor minder validen

Gisteren heeft wethouder Jacques Broeders officieel de voor minder
validen toegankelijke bushalte Europalaan ter hoogte van Koningsdiep 41 in Kaatsheuvel geopend. Dit is één van de twaalf bushaltes die het afgelopen jaar in de gemeente Loon op Zand toegankelijker zijn gemaakt voor rolstoelgebruikers, rollators en kinderwagens. “Het is niet meer dan normaal dat ook minder validen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.
Het doet me deugd dat dit nu gerealiseerd wordt” geeft Broeders aan. “De overige bushaltes worden in de loop van dit jaar en begin volgend jaar aangepast.” Uitzondering hierop zijn de bushaltes die onderdeel zijn van een groter plan, zoals het Bruisende Dorpshart.

Toegankelijk maken van een bushalte houdt in dat het busperron verhoogd wordt en voorzien van afritjes. Er worden bovendien geleidelijnen aangebracht voor slechtzienden. De realisatie van dit project komt mede tot stand door subsidie van de provincie Noord-Brabant. Het toegankelijk maken wordt, onder toezicht van de gemeente Loon op Zand, uitgevoerd door aannemersbedrijf Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV. Haltemeubilair, zoals bankjes, fietsklemmen en prullenbakken, wordt
dit jaar en begin 2011 vervangen bij het aanpassen van de overige bushaltes.
Vertegenwoordigers van Gehandicaptenplatform KLM, aannemersbedrijf Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV, Veolia transport en de gemeente waren aanwezig bij deze opening.