Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 25, 2010

Hekken om Sint Jozefkerk

KAATSHEUVEL - De Parochie Kaatsheuvel neemt maatregelen om de leegstaande St. Jozefkerk te beschermen tegen vandalisme. Ze wil een hekwerk rond het gebouw plaatsen. In het verleden is de parochie al geconfronteerd met diefstal van koperen leidingen, drugsgebruik, ingegooide ruiten en pogingen tot inbraak. Het kerkhof blijft wel gewoon toegankelijk.
De St. Jozefkerk is in 2005 officieel aan de eredienst onttrokken vanwege een teruglopend aantal kerkbezoekers. De parochie sloot toen een overeenkomst met de Tilburgse projectontwikkelaar Remmers, die het complex wil slopen voor de bouw van woningen en appartementen. Maar de sloop stuit op verzet van onder meer de stichting STERK. Via juridische procedures probeert ze het gebouw te behouden, en alsnog de status van rijksmonument voor de voormalige kerk te verwerven.
Met het plaatsen van het hekwerk wil de parochie de beheerskosten van de St. Jozefkerk tot een minimum beperken. Volgens haar is de afgelopen bijna een ton uitgegeven ten behoeve van het leegstaande complex, en is het onverantwoord om hiermee door te gaan. „Omdat de parochie dit geld niet langer kan opbrengen is tot deze maatregelen overgegaan”, aldus Christ van Wezel van het parochiebestuur..
De aanvraag voor de afrastering ligt nu bij de gemeente Loon op Zand.

2 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Drugsgebruik hoezo?
Ik heb al lang geleden geattendeerd op drugsgebruik in plantloon,bij de ijsbaan enz. Daar is nooit op gereageerd.Dus politici blijf maar lekker je kop in het zand steken!!!!

25 februari, 2010  
Blogger Jacky said...

@ H.W. Bogaard Ook de VVD is niet gek en weet dat er cristal med verhandelt en gebruikt word door jongeren in de gemeente. De VVD steekt hiervoor de kop niet in het zand want ook degenen die de jongeren hiertoe aanzetten met alle gevolgen vandien moeten aangepakt worden.

26 februari, 2010  

Een reactie posten

<< Home