Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 24, 2010

Streep door de Pleinloop Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Een gebrek aan vrijwilligers nekt de Pleinloop in Kaatsheuvel. De stichting Loop evenemententen GoRun heeft het grote evenement voor dit jaar geschrapt. Het bestuur hoopt dat de Pleinloop in 2011 weer op de agenda komt.

De Stichting GoRun heeft voor dit jaar een streep gezet door de Pleinloop in Kaatsheuvel. Het grote evenement kan niet doorgaan vanwege gebrek aan sponsorgeld en vrijwilligers. Ook moest de stichting op zoek naar een nieuw parcours. Het marktplein gaat binnenkort op de schop, dat is de traditionele start- en finishplaats van het evenement. De stichting hoopt in mei 2011 wel weer een pleinloop van de grond te komen.

Het spijt voorzitter Jan Dirksen dat het bestuur dit besluit heeft moeten nemen. “We eten dat al veel mensen trainen voor de Pleinloop”. Het evenement zou dit jaar z’n zesde editie beleven. De afgelopen jaren trok de loop zo’n 800 deelnemers. Volgens Dirksen had het bestuur geen andere keus dan de loop te annuleren. De stichting merkt dat bedrijven flink bezuinigen op sponsoring en giften in deze tijd van crisis. Voor zo’n groot evenement als de Pleinloop is veel geld nodig. Ook worstelt de stichting met een tekort aan vrijwilligers en is het uitzetten van een ander parcours een ‘mega-klus.