Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, februari 22, 2010

Verdachte schietpartij slaat hand aan zichzelf

WAALWIJK - Een 40-jarige Waalwijker die wordt verdacht van het beschieten van een vrouw op het Halvezolenpad in Sprang-Capelle heeft zich voor zijn aanhouding van het leven beroofd.

De politie wilde vanochtend tussen 6.30 en 7.00 uur de man arresteren in zijn woning aan de Noordstraat in Waalwijk. Terwijl de agenten voor de deur stonden, hoorden zij dat de man de hand aan zichzelf sloeg.

De politie heeft de woning vervolgens afgezet. De technische recherche is gestart met een onderzoek in het huis. Er zijn spullen in beslag genomen.

Over een motief kan de politie nog geen uitspraken doen. "Het is zelfs de vraag of er sprake was van een motief", zegt een woordvoerster van de politie Midden- en West-Brabant.

Agenten hebben de omwonenden met een brief geïnformeerd en zijn een onderzoek begonnen.

De verdachte was alleenstaand en was ook alleen in zijn flat op het moment dat de politie hem vond. Na tips, getuigenverklaringen en technisch onderzoek kwamen de vijftien rechercheurs die op deze zaak gezet waren, op het spoor van de 40-jarige Waalwijker. "Het was een soort puzzel en het werd ons steeds duidelijker dat we in de richting van deze man moesten zoeken. We hadden van de officier van justitie toestemming gekregen om de man aan te houden."

De man werd ervan verdacht op vrijdag 5 februari een 42-jarige vrouw beschoten te hebben op het Halvezolenpad in Sprang-Capelle. Zij raakte daarbij zwaar gewond. De vrouw ligt nog altijd in het ziekenhuis.