Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, februari 21, 2010

“Scheidrechter, carnaval is voorbij! ”

Zeelst - Met deze uitspraak vanaf de tribune was alles over de wedstrijd Una (Zeelst) – DESK gezegd. Scheidrechter Kayis uit Rotterdam drukte nadrukkelijk een stempel op de sportieve wedstrijd die door DESK met 1-2 gewonnen werd. Het was een knotsgekke wedstrijd. De toeschouwers van de thuisclub en van DESK wisten niet wat hun overkwam. De dwalingen van het arbitrale trio leidde tot onbegrijpelijke taferelen. Jorg van der Linden van DESK, (twee maal geel door lichte overtredingen) en drie spelers van UNA moesten het veld verlaten met een rode kaart.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden beide clubs evenveel punten. Alleen DESK had drie wedstrijden minder gespeeld. De gasten begonnen goed. Vooral bij spelhervattingen waren de Kaatsheuvelnaren gevaarlijk. Rens Wildschut zag zijn inzet net naast het doel van Van den Over belanden. In de 9e minuut was het wel raak. Rudy Aerts kopte de bal loepzuiver langs Van den Oever. De blijdschap was niet van lange duur. Twee minuten later brak Una uit en spits Erwin Isbouts passeerde Rini Hoevenaar: 1-1. DESK was niet onder de indruk van het doelpunt van de thuisploeg en bleef vol op de aanval spelen. Inzetten van Yassin Asrih, Maarten Vos en Wildschut troffen net geen doel. De thuisploeg controleerde wel het middenveld en de spitsen gaven de verdedigers van DESK diverse malen het nakijken. Vanaf de 21e minuut kwam er een kentering in de wedstrijd. De goed spelende Jorg van der Linden ging een duel aan met Smulders van Una. Er gebeurde niets bijzonders, maar Kayis trok geel. In de 35e minuut trok de scheidrechter bij een dergelijke situatie weer geel en Van der Linden kon naar de kleedkamer. Vermoedelijk omdat de scheidrechter inzag dat de straf toch wat te zwaar was trok hij in de 38e minuut direct rood voor Rinsema van Una. Wat dat betreft was de stand dus weer gelijk.

In de tweede helft werd mede door de ruimte door beide ploegen fris gevoetbald. Het spel golfde op en neer en de wedstrijd won aan amusementswaarde. Beide ploegen kregen volop kansen. In de 66e minuut haalde een speler van Desk een aanvaller van Una in het strafschopgebied onderuit. Kayis wees onverbiddelijk naar de middenstip. De inzet van Erwin Isbouts belandde tot opluchting van alle Dessers op de paal. Zeven minuten later werd Maarten Vos in het strafschopgebied onderuit gehaald. Het arbitrale trio had niets gezien. In de 85ste minuut brak Maarten Vos door de defensie van Una en stiftte de bal prachtig over doelman van de Oever: 1-2. Ondanks dat het een sportieve wedstrijd bleef kreeg Paul Voss van Una rood toen hij Yassin Asih onderuit haalde. In de 90ste minuut kon ook Patrick Smulders van Una met rood van het veld. De Kaatsheuvelnaren was de buit binnen. Het bestuur van Una en van DESK moesten na afloop de scheidrechter beschermen tegen woedende supporters van UNA. Een uur na de wedstrijd wilde de scheids niets kwijt over zijn optreden. Kees van Loon wel: “Het was een hectische wedstrijd, die net zo goed in 4-4 had kunnen eindigen”, luidde de analyse van de oefenmeester”. Hij vervolgd: “Ik heb een strijdbaar DESK gezien en ik moet de jongens complimenteren voor hun inzet. Deze overwinning hadden we nodig!”.