Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 25, 2010

Kiezer laat het afweten bij debat in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Het valt niet mee om een zwevende kiezer te ontdekken bij het grote verkiezingsdebat in het Kaatsheuvelse gemeentehuis. De hal is grotendeels gevuld met achterban van vijf politieke partijen. Veel extra stemmen zijn er dan ook niet te verdienen.

De inwoners krijgen de kans kom de dames en heren politici eens flink aan de tand te voelen tijdens het verkiezingsmarkt, die is opgezet door de gemeente en de politieke partijen. Een enkeling grijpt de kans. “Maakt U zich ook zorgen om de expansiedrift van de Efteling?”. Maar de partijen zijn juist erg blij met zo’n bekend attractiepark binnen de gemeentegrenzen. Ook andere onderwerpen leveren weinig discussie op. Slechts Gemeentebelangen-voorman Wim Aussems deelt een plaagstootje uit aan de nieuwe lokale partij Pro3, die volgens hem ten onrechte de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel te duur en te ambitieus vindt.

De partijen worstelen deze avond vooral met de vraag, waarom de ‘gewone kiezer’is weggebleven. “De politiek is voor velen de-ver-van-mijn-bed-show”, concludeert Bart van Drunen (LLoZ), die daar ook alle begrip voor heeft. “We moeten de mensen veel meer opzoeken. “Waarom houden we onze politieke vergaderingen bijvoorbeeld niet in zorg- of jongerencentra?” Ik had vanavond ook niet veel mensen verwacht”, stelt Jacky Smit”.(VVD) “Maar de mensen weten ons best te vinden, als ze ons nodig hebben”. Volgens Gert-Jan van den Dries (CDA) is het nog niet zo slecht gesteld met de politieke belangstelling in Loon op Zand. “Dit keer zijn veel verkiezingsdebatten gehouden door andere instanties zoals een voetbalclub, ouderenbond, ondernemers en jongeren. En dat is ook prima”. Wim Aussems (Gemeentebelangen) kiest voor een positieve benadering:”Misschien komen de mensen wel niet, omdat ze juist tevreden zijn”.

2 Comments:

Blogger peter said...

of ontevreden
en uithalen naar pro 3 is niet echt netjes, als je zelf zoveel verkeerd doet, foldertjes bij de hartstichting enzo

peter h

25 februari, 2010  
Blogger olijfje said...

Denkt u echt dat iedereen tevreden is, dan staat u echt niet tussen de mensen zo uw leuze is, en bent u niet op de hoogte van hoe er gedacht wordt door de gemeenschap

26 februari, 2010  

Een reactie posten

<< Home