Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 26, 2010

Officiele start 'Bruisend Dorpshart'

Kaatsheuvel - Door een symbolische handelingen gaf wethouder Hans Waijers (CDA, Dorpshart) vanmiddag het officiele startsein voor de bouw van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel.



Start realisatie Bruisend Dorpshart
Na een lange voorbereiding start nu eindelijk de uitvoering van het Bruisend Dorpshart. Tientallen jaren hield de discussie over het centrum van Kaatsheuvel
de gemoederen in de politiek en de bevolking bezig. De discussie is gesloten, de uitvoering start. Vandaag,(vrijdag 26 februari) werd in het gemeentehuis de samenwerkingsovereenkomsten voor de realisatie Bruisend Dorpshart ondertekend. Aansluitend gaf wethouder Hans Waijers het symbolische startsein voor de sloop van het TNT gebouw. Kaatsheuvel krijgt een nieuw hart. Er komt een nieuw sociaal cultureel centrum, horeca aan een plein dat ook helemaal opnieuw wordt ingericht en een gemeentehuis met een parkeerkelder. Daarnaast komen er 50 appartementen en 50 grondgebonden woningen. De gemeente is in een vergevorderd stadium van overleg met Casade Woondiensten die haar woonwinkel wil vestigen naast het gemeentehuis. De Rabobank is ook voornemens om een verkoopwinkel in het centrum te openen. In
de brandweerkazerne zal een restaurant gevestigd worden en het gebouw wordt in oude luister opgeknapt.

De jarenlange voorbereidingen werden afgerond met de ondertekening van de
samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Loon op Zand, Heijmans en stichting WSG.
Daarnaast wordt ook de overeenkomst getekend tussen de gemeente Loon op Zand en stichting SMC die verantwoordelijk wordt voor het sociaal-cultureel centrum, het Carré. Het overleg met Casade, die haar woonwinkel gaat vestigen naast het gemeente-huis met daarboven in 3 lagen 18 sociale huurappartementen, verkeert in een vergevorderd stadium. De ondertekening van deze overeenkomst vindt binnenkort plaats.
De overeenkomst met de ontwikkelcombinatie wordt ondertekend namens de gemeente door
waarnemend burgemeester Wim Luijendijk, namens Heijmans directeur Pim Bosch en namens de stichting WSG Peter Span, directeur van stichting WSG. In de overeenkomst zijn de afspraken opgenomen die de gemeente en de ontwikkelaars hebben gemaakt op basis van de besluitvorming in de gemeenteraad. De ondertekening van de intentieovereenkomst tussen gemeente en SMC met betrekking tot de bouw
van het Carré werd ondertekend door de burgemeester Wim Luijendijk, de voorzitter van het SMC, de heer T. Eikmans en de directeur van SMC, de heer W. van Amelsfoort.
Wethouder Hans Waijers geeft, na de ondertekening van de overeenkomsten, om ongeveer 14.00 uur het symbolisch startsein voor de sloop van het TNT gebouw. Op deze plek wordt in de toekomst Woonhoven gerealiseerd. Voor deze bijeenkomst worden uitgenodigd alle leden van de gemeenteraad, medewerkers van de ontwikkellende partijen, bestuur en directie van het SMC, directie van Casade en de meest betrokken ambtelijke functionarissen.

9 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Diezelfde middag stonden de politieke partijen van LOZ op de markt reclame te maken voor 3 Maart.Opmerkelijk was dat de club van gemeentebelangen het leuk vond om ballonnen van de andere partijen lek te steken;en om cadeautjes die zij van de andere partijen hadden gekregen terug te geven.Een puberale partij ten top!Hoe kan zo'n partij eigenlijk nog aan stemmen komen.Zijn de bewoners van LOZ zich wel bewust wat voor partij gemeentebelangen eigenlijk is.

26 februari, 2010  
Blogger janijsel said...

Is te gek voor woorden hoe ver mensen kunnen zakken en er zijn mensen bij gemeentebelangen die straks heel ver gaan in het ronselen van stemmen. Je moet eens kijken wat voor personen in die achterban vertoeven en de meeste hebben immers tijd genoeg.

26 februari, 2010  
Blogger peter said...

en dat alles gebeurd dus zonder sloopvergunning !!!!!!!!!!!!!
zo zie je inwoners van kaatsheuvel de bezwaartijd word door het colege niet serieus genomen, over normen en waarden gesproken.

peter H

26 februari, 2010  
Blogger janijsel said...

roofvogel ,
je moet met goede argumenten komen als je bezwaar maakt en het is niet te hopen dat mensen zoals jij in de politiek komt want dan is vooral de werkende mens de sigaar.

27 februari, 2010  
Blogger peter said...

ik snap ook wel dat er gegronde reden moeten zijn voor bezwaar, maar wil dat dan zeggen dat er alvast gesloopt mag worden ?

en wat dat betreft die hoop van je, dat ik niet in de politiek kom,

daar zou de werkende mens wel meer mee opschieten ja, alleen als je meer dan 2 x modaal verdiend dan was het iets anders ja, met andere woorden ben ik dus voor de normale man/vrouw.

wat er nu gesloopt en gebouwd gaat worden is weer iets waar echt niet elke inwoner van de gemeente iets aan heeft , dat word dus alleen maar weer meer betalen.
stond zelfs deze week al in de krant.
maar vervang die luxe zetels voor de raadsleden en b&w eens voor houten knielbankjes, zie daar de bedenker van het dorpshart al opzitten (die is namelijk cristelijk)

peter H

27 februari, 2010  
Blogger janijsel said...

haha;
een salonsocialist aan het woord die nog zonder geloof is ook dat belooft me wat.

28 februari, 2010  
Blogger peter said...

ja sommige mensen kunnen nu eenmaal niet tegen de waarheid,
heb jij in het verleden niet zelf gezegt , of je door de hond of de kat gebeten wordt.
dit was dus met andere woorden dat de rekening nog komt, en dat is echt niet die 36 miljoen wat nu gezegt word, daar komt geheid nog 50 % bij

peter h

28 februari, 2010  
Blogger janijsel said...

Het bezwaar dat door enkele opgefokte mensen word aangevoerd
o.a mevr Timmermans en mevr Borsten werkt alleen maar vertragend en kost op den duur alleen maar geld. Wat mij zo opvalt dat deze genoemde dames nooit iets horen of zien van de vernielingen op het marktplein wat toch onder hun raam afspeelt en daar iets van doorgeven .Bij het laatste bezwaar bij de Raad van State werd o.a aangevoerd het verminderen van het rechtstreeks zonlicht door hoogbouw op de Nieuwe Markt iets wat natuurlijk n.v.t is daar hun voorgevel op het noorden nooit geen direct zonlicht naar binnen geeft en het dus niet gek is dat zo een argument direct wordt afgewezen, dus het werkt alleen maar vertragend en gaat zodoende meer kosten

01 maart, 2010  
Blogger peter said...

het bezwaar is er door de meerderheid van de inwoners van de gemeente.
iedereen vind het veel te duur in deze tijd van crisis

peter h

02 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home