Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 16, 2010

Krant biedt eerste hulp bij stemmen

Kaatsheuvel - Wat moet ik toch stemmen op 3 maart, al die verkiezingsprogramma's lijken zo op elkaar.

Een veelgehoorde klacht. Het Brabants Dagblad biedt hulp. De krant opent vandaag op internet de kieswijzer 'Eerste Hulp bij Stemmen', om kiezers te adviseren welke politieke partij in hun gemeente het beste bij hen past. "Ook voor mensen die al weten op welke partij ze gaan stemmen, is deze kieswijzer een mooie gelegenheid om te checken of hun politieke voorkeur overeenkomt met de uitslag", aldus adjunct-hoofdredacteur Ton Rooms van het Brabants Dagblad.

Het is de tweede keer sinds 2006 dat de kieswijzer de lucht ingaat. Rooms: "Het is een extra service, die we in de papieren krant niet kunnen bieden maar wel dankzij internet. Hopelijk maken door de kieswijzer ook meer mensen de gang naar de stembus." Het Brabants Dagblad heeft de site gemaakt in samenwerking met Fontys Hogescholen.

Door hun mening te geven over allerhande kwesties, verwoord in stellingen, ontdekken kiezers bij welke partij ze zich het meest thuis zouden moeten voelen. Op www.eerstehulpbijstemmen.nl /bd kun je iedere gemeente in het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad waar verkiezingen zijn, aanklikken.

2 Comments:

Blogger Gerard said...

Het is wel een beetje off topic maar het is ook nieuws over verkiezingen.Ik wil namelijk als tegenhanger van Lijst Loon op Zand de Kaatsheuvelse Volks Partij oprichten. Heb je zin om mee te doen stuur dan even een mailtje naar spoormannetje@home.nl

17 februari, 2010  
Blogger Axel said...

Sluit je aan bij Gemeentebelangen, die is al 99% Kaatsheuvels ook willen ze soms anders laten blijken.

17 februari, 2010  

Een reactie posten

<< Home