Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 16, 2010

Carnaval: met of zonder politiek?

Kaatsheuvel – Horen politieke partijen wel verkiezingscampagnes te voeren bij de grote carnavalsop-tochten? De VVD in Loon op Zand vindt van niet. „Wij zijn van mening dat carnaval een feest is, waar de politiek helemaal buiten staat”, stelt lijsttrekker Jacky Smit. „Dat is ook het idee achter carnaval, om juist de politiek op de hak te nemen.” Maar helaas voor haar. De andere partijen in Loon op Zand denken daar heel anders over. Carnaval of niet. De jacht op stemmen gaat onverminderd voort.

Bij de Kaats¬heuvelse optocht liepen vrolijk uitgedoste leden van Gemeentebelan¬gen, CDA en Pro3 mee. Een aantal deelde zelfs flyers en cadeautjes uit om de zwevende carnavalsvierders voor zich te winnen. Ook de optocht in het dorp Loon op Zand trok gisteren flink wat politieke kopstukken, zoals Jan Brekelmans, lijsttrekker van Lijst Loon op Zand.

Misschien heeft de VVD als enige grote afwezige bij de optochten toch nog wel winst geboekt. Niet iedereen langs de kant bleek namelijk gecharmeerd van al die politieke propaganda en grote partijlogo’s tussen de kleurrijke wagens en loopgroepen.

3 Comments:

Blogger olijfje said...

Hoi,
Ik, en met mij meerdere mensen uit mijn omgeving vinden het ook niet passen om voor zoiets de carnavalsoptocht te gebruiken en je ongevraagd van alles in je hand geduwd krijgt wat je aan moet nemen om geen disccussie uit te lokken met je medeomstanders.

16 februari, 2010  
Blogger janijsel said...

Ik heb er geen probleem mee als men niet te opdringerig wordt en men zich op een ludieke manier presenteert.
Dit gebeurd in de grote steden ook en daar is het zelfs de gewoonte,dus de klaagzang van de VVD is onterecht want zoals je in het andere artikel kunt lezen in den Bosch liep de VVD ook mee.
Ik geloof er niet in dat er mensen zijn die op deze wijze worden beinvloed want dan is de achterban wel heel erg onstabiel.
En zeg nu zelf dit is toch eerlijker en opener dan het ronselen van stemmen waar zich enkele politici noemende personen
mee bezig houden.

16 februari, 2010  
Blogger j. vd linden said...

Maar je kruipt niet weg met carnaval
want de meeste carnavalsvierders zijn sociaalle mensen

16 februari, 2010  

Een reactie posten

<< Home