Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, februari 28, 2010

Striemende regen en wind deert solide DESK niet.

Rosmalen – DESK kan weer naar boven kijken. Ondanks de harde regen en wind waren de gasten heer en meester in Rosmalen. De ploeg van Van Loon reisde met een 1-4 overwinning op zak terug naar Kaatsheuvel. DESK bleek op alle fronten beter.

“Als we nou eens zes punten uit twee wedstrijden halen?”, klonken de woorden van bestuurslid René de Man vorige week tijdens de reis naar UNA. Zijn wens is uitgekomen. DESK heeft door de overwinning op Una en op OJC Rosmalen afstand genomen van de onderste regionen. De manier waarop de Dessers speelden was indrukwekkend. Aan de overwinning valt dan ook niets af te dingen. “Het had wel 6-0 kunnen zijn stelde oud DESK-speler Leen de Ridder na afloop. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Arda Havar had de 1-0 op zijn schoen maar hij miste. Daarna kreeg OJC drie corners op een rij die niets opleverde. DESK was niet onder de indruk van de wapenfeiten. Sterker nog, het was Rudy Aerts die een prima geplaatste assist van Thom van Santbergen loepzuiver inkopte en de 0-1 op het bord zette. De thuisploeg probeerde aan te zetten, maar alle linies van DESK stonden goed. De spil van OJC, Pieter Schrassertbert en Arda Havar kwam er door een tactische ingreep van Van Loon niet aan te pas. In de 34ste minuut kopte de prima spelende Jelle Hakkert net over het doel van De Bruin. In de 41ste minuut moest Rini Hoevenaar pas echt aan de bak. Hij plukte het schot van Schrassertbert uit de hoek. In de 45ste minuut schoot Tom van Santbergen de 0-2 in. “Dit is de eerste van dit seizoen”. glunderde opa Santbergen trots. De tweede helft speelde DESK met de wind in de rug. In de 50ste minuut schoot Tom van Santbergen de bal van rechts snoeihard voor het doel van OJC De bal raakte Giovanni Henskens die de bal achter zijn doelman liet belanden en de stand op 0-3 bracht. De wedstrijd leek gelopen, zei het dat Jorick van der Miessen Hoevenaar wist te verschalken en de stand op 1-3 bracht. Even geloofde de thuisploeg nog dichterbij te komen, maar DESK bleef oppermachtig. In de 88ste minuut bekroonde Rudy Aerts zijn goede spel met een prachtig doelpunt. Vanaf 25 meter lobte hij de bal over de uitkomende De Bruin en bepaalde de score op 1-4. Even later probeerde ook Jelle Hakkert de doelman met een lob te verschalken, maar de Bruin reageerde alert. Na 90 minuten vond de goed leidende scheidrechter Souwen het voldoende. DESK had de verdiende overwinning op zak.

Tom van Santbergen was blij met zijn spel. “Eindelijk scoor ik twee keer. Een mooi verjaardagcadeau, want ik ben morgen jarig”, glundert hij. De speler vindt dat naast het elftal ook hij elke week groeit. “Het heeft wel iets deze weersomstandigheden”, vond Santbergen die samen met Rudy Aerts (die een publiekswissel kreeg) voor de doelpunten tekenende.

Volgens Leen de Ridder, die vijf seizoenen voor DESK uitkwam en twee keer mee promoveerde had DESK eigenlijk met 6-0 moeten winnen. Volgens hem wa OJC zeer zwak. “Maar als DESK zo blijft werken en voetballen, dan handhaaft de club zich ongetwijfeld in de hoofdklasse”.