Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 31, 2010

Omwonenden kijken met de politie mee bij snelheidscontroles

Kaatsheuvel - Op verzoek van verschillende bewoners uit diverse straten in de gemeente Loon op Zand hield de politie snelheidscontroles. De actie was een initiatief van de wijkagent. Het ging om zogenaamde 0-metingen, waarbij onderzocht wordt of er sprake is van een structureel probleem. Aan de hand hiervan kunnen eventueel wegbeheerders (fysieke) maatregelen nemen en de politie snelheidscontroles inplannen.

Op de Gildeweg in Loon op Zand keken vier buurtbewoonsters en hun kinderen mee bij een snelheidscontrole in de 30 km/u-zone. Ook hier kwam de politie in actie op uitdrukkelijk verzoek van de wijk. Er kwam circa 10 automobilisten voorbij, waarvan de snelheid werd gemeten. Er was slechts een overtreder (41 km/u). De overigen zaten keurig rond de 30 km/u/
Met de buurtbewoners zijn afspraken gemaakt om de kentekens van notoire hardrijders en snelle koeriersdiensten door te geven, zodat zij aangesproken kunnen worden op hun rijgedrag.

Er is was wel sprake van snelheidsovertreders op de Vaartstraat (Kaatsheuvel). Veel bewoners hadden geklaagd dat er veel sneller wordt gereden dan de toegestane 30 km/u. Tussen 16.30 en 17.00 uur controleerde de politie het stuk van de Vaartstraat, gelegen tussen de Turfvaert en Loonsevaert. Er kwamen daar 57 voertuigen voorbij met snelheden tussen de 25 en 45 km/u. De meeste voertuigen reden ca. 35 km/u. De "uitschieters" waren 1 x 45, 1 x 44 en 1 x 40 km/u.

Tussen 17.00 en 17.30 uur was het stuk van de Vaartstraat aan de beurt dat ligt tussen De Turfvaert en de Horst. Hier passeerden 73 automobilisten. De gemiddelde snelheid kwam hier uit op 38 km/u. De "uitschieters" waren 1 x 56, 1 x 50,1 x 48 en 2 x 45 km/u. Op de Vossenbergselaan en Leo XIII-straat (Kaatsheuvel) reed niemand te snel.