Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 10, 2010

TweeSteden klaar voor hartpatiënt

Het TweeSteden Ziekenhuis heeft de officiële toestemming van ministerie na positief advies van de Inspectie Volksgezondheid nu ‘eindelijk’ binnen.
Na een laatste ‘check’ gaat medisch team waarschijnlijk in april aan de slag in eigen huis.


door Hans Rube TILBURG – „ Ontzettend blij en heel erg trots”, reageert voorzitter raad van bestuur Peter de Zwart van het TweeSteden Ziekenhuis. Hij heeft net de officiële mededeling in huis kunnen doen. Na jaren van voorbereiding heeft het ministerie na advies van de Inspectie positief beschikt. „Het is een behoorlijk lange weg geweest”, beaamt interventie-cardioloog Willem Aarnoudse, een van de twee artsen uit het zieken¬huis die de afgelopen jaren zijn patiënten in Eindhoven moest dotteren. Aan dat heen en weer gesleep kan nu voor hartpatiënten van het TweeSteden een einde komen. Het Catharina Ziekenhuis blijft als samenwerkend ziekenhuis als vangnet dienen, bij complicaties. Aarnoudse hoopt dat het TweeSteden en het St. Elisabeth Zieken¬huis kunnen besluiten tot samenwerking op het gebied van dotteringrepen, indien een dottervergunning voor het EZ uitblijft.

Die patiënten worden momenteel nog geholpen in Breda. Volgens het ministerie worden er waarschijnlijk geen nieuwe vergunningen meer verleend. Het TweeSteden wil naar 800 tot 1000 behandelingen per jaar. Momenteel beschikt de maatschap over twee interventie-cardiologen, binnenkort komt er een derde bij.