Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 27, 2010

Kriitiek op extra uren wethouders

KAATSHEUVEL – De nieuwe coalitie Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand hoeft voorlopig niet te rekenen op de gehoopte steun van CDA en VVD. Gisteravond stemden de twee oppositiepartijen niet alleen tegen het coalitie-akkoord ‘Vernieuwend Besturen’, maar ook tegen de benoeming van de vier wethouders Jacques Broeders, Wim Aussems (Gemeentebelangen), Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) en Ruud van Eijkeren (Pro3).

CDA en VVD zetten grote vraagtekens bij de extra uren voor de wethouders (van in totaal 3,2 naar 3,4 fte), en wilden weten dat de gemeente gaat kosten. Jacky Smit (VVD) vindt dat het college zichzelf verrijkt met een graai uit de gemeentekas, terwijl op andere fronten juist fors bezuinigd moet worden. Fractievoorzitter Ad van Laarhoven (Gemeentebelangen) moest het concrete bedrag voor de extra uren van de wethouder schuldig blijven. Wel benadrukte hij dat bewust gekozen is voor het investeren in een sterk college dat nieuw beleid in gang moet zetten.

De drie coalitiepartijen riepen de oppositiepartijen meerdere malen op het coalitie-akkoord te ondersteunen. Volgens hen is bewust niet alles dichtgetimmerd, en is er alle ruimte voor de inbreng van CDA en VVD. Samenwerking is één van de hoofdthema’s in het coalitie-akkoord. Volgens Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand is het daarbij ook heel belangrijk dat de gemeenteraad samen optrekt.

Maar VVD en CDA kraakten het coalitie-akkoord.’ Zo vielen termen als ‘wollig, vaag, niet concreet en drijfzand.” De twee partijen richtten hun pijlen vooral op Pro3, die in hun ogen een forse ommezwaai maakt om samen met Gemeentebelangen in de coalitie te zitten. Dat werd door Peter Flohr (Pro3) met klem weersproken. De twee oppositiepartijen namen ook de gevolgde procedure op de korrel. CDA’er Gert-Jan van den Dries kwam daarbij met forse kritiek op onafhankelijk informateur Roel van Gurp, die partijen te snel afgeserveerd zou hebben. Ook vroeg hij zich of Van Gurp geen politieke rol speelde bij de keuze voor Pro3. Van Laarhoven nam afstand van al die kritiek, en was juist vol lof over het werk van Van Gurp.

8 Comments:

Blogger Unknown said...

Baretje toch....da's geen politiek voeren hoor. Iedereen ziet toch hoe groot jullie ommezwaai is. Het GL-raadslid van jaren geleden mocht van de twee Kezen niet eens een bakske koffie drinken met de GB-wethouders. Op straffe van ex-communicatie. En kijk nu eens hoe de tijden veranderen....smaakt de thee?

27 april, 2010  
Blogger Gerard said...

Soms zijn het net kleine kinderen, "mama ze willen niet met mij spelen"
Waarom niet gewoon accepteren dat er (deze keer) niet voor jouw partij gekozen is en doorgaan met waar je voor gekozen bent, het (mede) besturen van de gemeente. Er is in onze gemeente nog meer dan genoeg te doen als ik zo eens rond kijk. Laat zien dat je je werk goed doet en de volgende keer valt de keuze dan misschien op jouw partij.

27 april, 2010  
Blogger janijsel said...

Het gaat erom dat dit dit niet alleen kiezersbedrog maar zelfs volksverlakkerij is.MEN ZAT ELKAAR LETTERLIJK IN DE HAREN en dat is ineens omgedraaid omdat men koste wat kost mee wil doen, dus is eigen belang hier belangrijker dan het algemeen belang.En Luijendijk kende natuurlijk niet alleen van Eijkeren goed maar zal ook wel een binding hebben met van Gurp.In ieder geval is de kostenpost wethouders weer opgevoerd dus de eerste ombuiging is een feit. Ik hoop en wens dat zowel VVD als het CDA voorlopig geen enkel voorstel ondersteunen om zodoende de zwwaar teleurgestelde marionet Aussems de kans te geven zich te beraden over zijn positie.

27 april, 2010  
Blogger Gerard said...

Als je voor eigen gewin de coalitie dwars gaat zitten ben je je raadszetel niet waard. Ieder raadslid moet zijn uiterste best doen voor de gemeenschap, opbouwende kritiek is natuurlijk welkom en gewenst maar tegenstemmen alleen maar om dwars te liggen zou niet getolereerd mogen worden. Als je in de raad zit moet je samenwerken en als je dat niet kunt dan moet je opstappen maar je eigen wensen laten prevaleren boven het algemeen nut kan en mag niet. Ik ben maar een politiek leek maar het zal in de raad niet zoveel anders zijn als in een bedrijf, daar moet je ook samenwerken al ben je het niet altijd (soms nooit) met de anderen eens. Zoals ik al zei, samenwerken ten behoeve van de gemeenschap of opstappen, meer keuze heb je niet.

27 april, 2010  
Blogger janijsel said...

En als je voor eigen gewin een coalitie samenstelt zonder andere maar een kans te geven is toch ook niet zo democratisch. En van gurp heeft nog niet eens de moeite genomen om met zowel CDA als VVD te praten en deze mensen zijn voor oud vuil aan de kant geschoven en natuurlijk heeft de sluwe vos LUIJENDIJK daar een grote stem in gehad. Ik moet wel toegeven dat het een knap staaltje van manipuleren is als men landelijk gezien grote klappen krijgt als pvda en alleen in deze gemeente mogen ze de dienst gaan uitmaken ondanks hun verlies.
En zou Broeders bij de landelijke verkiezingen ook pvda stemmen nou dat geloof je toch zelf niet want daar is hij te vermogend voor.

28 april, 2010  
Blogger roofvogel said...

Allemaal krokodillentranen ! Steeds aan de kant blijven staan lost niks op. Nu kan PRO3 veranderingen vanuit het college aansturen, al blijft de gehele raad het hoogste rechts college in de gemeente ! Hebben daar dus ook de verantwoordelijkheid om alles inhoudelijk te toetsen ! Hopelijk gaat men hier niet over naar de Bromsnor en Swiebertjes politiek van; Ik ben tegen PRO3 dus wat de inhoud ook is ik ga er niet mee akkoord ! VVD en CDA hebben hopelijk ook in L.opZ. te veel kwaliteit in huis om zich daartoe te verlagen ! En voor de statistici : Het CDA is in heel veel plaatsen in Noord-Brabant deze keer buiten de coalitie gehouden !

30 april, 2010  
Blogger Unknown said...

Roofvogel toch! Je denkt toch niet dat Pro 3 ook maar iets te zeggen krijgt. Baretje draait zich nu al 180 graden in de rondte om verkocht te krijgen waarom hij meewerkt aan het Bruisend Dorpshart GB-stijl. Pro 3 gaat het beleid uitvoeren wat GB wil en niks anders. Binnen vier jaar wordt Wim Aussems afgeserveerd door zijn achterban en krijgt Pro 3 de rekening gepresenteerd vanwege haar walgelijke kiezersbedrog. De macht van GB breken, dat was toch de bedoeling? Proficiat met het resultaat!!

02 mei, 2010  
Blogger roofvogel said...

Veroordelen voor wie dan ook een kans heeft gehad is niet mijn stijl !
Gezien de kwaliteit die PRO3 heeft geleverd in het college en de cruciale taken van deze wethouder (financiën!) zie ik best wel kansen laten we over 4 jaren maar eens de balans opmaken ! (is er dan nog een GB???).

02 mei, 2010  

Een reactie posten

<< Home