Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 17, 2010

Vragen bij dodelijk ongeval Beerzenaar

WAALWIJK - Het motorongeluk met dodelijke afloop op de N261 in Waalwijk, afgelopen zaterdag, roept naast reacties van medeleven ook veel vragen en opmerkingen op over de verkeerssituatie ter plekke.

Bij het ongeval kwam de 24-jarige Bas van Beers uit Middelbeers om het leven. Hij botste met zijn motor op een bestelwagen, bestuurd door een 32-jarige Waalwijker. De motorrijder reed richting Tilburg, de bestelwagen kwam uit tegenovergestelde richting en sloeg linksaf naar Landgoed Driessen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verschillende bezoekers van www.brabantsdagblad.nl menen dat de verkeerslichten op de bewuste kruising met de Kamerlingh Onnesweg 'te strak' zijn afgesteld. Bestuurders hebben de indruk dat de stoplichten op groen springen terwijl de lichten bij kruisende rijrichtingen nog op oranje staan.

De N261 is onderdeel van het provinciale weggennet. Een woordvoerster van Noord-Brabant bestrijdt dat de verkeerslichten verkeerd staan afgesteld. "De afstelling voldoet gewoon aan de normen en is niet anders dan op vergelijkbare kruispunten."

Toch kwamen er in het recente verleden ook bij de provincie klachten binnen over de verkeerssituatie op de N261. "We hebben al onderzocht of er op die plek vaker door rood wordt gereden dan op andere plekken. Dat blijkt niet het geval. We onderzoeken nu of er mogelijk een andere oorzaak is."

De kruisingen met verkeerslichten zullen op termijn verdwijnen. De weg wordt omgebouwd tot autoweg met ongelijkvloerse kruisingen. Volgens de laatste berichten gebeurt dat vanaf 2013.