Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 10, 2010

Nieuwe wijk Sweenstraat onzeker

Kaatsheuvel – De bouw van de nieuwe grote woonwijk Sweensstraat – West in Kaatsheuvel is nog geen gelopen koers. Het is nog altijd niet zeker hoeveel nieuwe woningen de provincie op de locatie toestaat. Ook de economische crisis vormt een serieus risico voor het ambitieuze project. Het zijn nu heel onzekere tijden voor de bouw en de woningmarkt.
Voor de gemeente Loon op Zand is het project Sweensstraat-West in ieder geval van groot belang. De verwachte inkomsten van het bouwplan zijn hard nodig voor de bekostiging van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Volgens de gemeente zijn de mogelijkheden om in Kaatsheuvel uit te breiden beperkt. Op de locatie Sweensstraat -Rechtvaart zou ruimte zijn voor 450 woningen. “Maar het is nog niet duidelijk in hoeverre de provincie wil meewerken”, stelde wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3) in reactie op vragen van Corné van den Dries (VVD). Het bouwplan moet de gemeente minstens 6 miljoen opleveren. Komt er vertraging, dan dreigt ook een gat in het Bruisend Dorpshart.