Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 16, 2010

'Puinhoop' op Marktplein verrast toerist

KAATSHEUVEL – De toerist zal toch even schrik­ken van het Marktplein in Kaats­heuvel. Dichtgetimmerde pan­den, hekken: het oogt wat treu­rig. Het zijn de voorbereidingen voor het Bruisend Dorpshart. Maar weet de toerist dat ook? Dichtgetimmerde panden, een kaal plein, hekken. Het Marktplein is op dit moment zeker niet het visitekaartje van Kaatsheuvel. Het is noodzakelijk kwaad, want binnenkort begint de sloop en bouw voor het nieuwe Bruisend Dorpshart. Maar als on­wetende toerist moet het toch even schrikken zijn als je hartje Kaatsheuvel bezoekt.

Jacky Smit, werkzaam bij het VVV-kantoor in Kaatsheuvel én VVD-raadslid, kan zich voorstel­len dat bezoekers verbaasd zijn als ze het plein vol met dichtgetim­merde panden zien. „Mensen uit de regio weten ondertussen wel dat gebouwd wordt aan het Brui­send Dorpshart met nieuwe voor­zieningen, woningen en horeca, maar anderen niet. Die zien nu al­leen een puinhoop.”

Ze pleit voor een ‘vrolijk bord’ bij het plein, waarop staat dat Loon op Zand werkt aan een Bruisend Dorpshart, zodat de gasten weten wat hier aan de hand is. „Misschien kun je met foto’s laten zien hoe het was, en wat het ongeveer gaat worden.” Bij de gemeente Loon op Zand ver­wijzen ze voor het plaatsen van een bord naar de projectontwikke­laar. Maar bouwbedrijf Heijmans wacht hiermee tot na de bouw­vak, als de sloop van het gemeente­huis en de panden aan de Nieuwe Markt echt begint. Maar het toeris­tische seizoen is dan alweer bijna afgelopen.

Een gemiste kans, aldus Smit. „ Zonder uitleg blijft een beeld hangen van een triest plein. Het is de vraag of we deze gasten dan nog een keer terugzien. Als ze weten dat Kaatsheuvel een nieuw dorpshart krijgt, ligt dat heel an­ders.”

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Schrikken de touristen? Ik vind het veel erger:het lijkt wel een oorlogsgebied.En dat doordat de politiek geen enkele bekwaamheid en inventiviteit heeft om dat zogenaamde bruisend dorpshart gefaseerd te bouwen zodat het niet zo'n goddeloze bende is zoals nu!

16 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home