Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 14, 2010

Iets voor Loon op Zand?


Kaatsheuvel - Het Groningse dorp Thesinge (gemeente Ten Boer) lijkt een oplossing te hebben gevonden voor het probleem van hondenpoep. Hondenbezitters die de uitwerpselen van hun hond zelf opruimen, krijgen na een jaar de hondenbelasting terug.

Uit een onderzoek blijkt dat dit er toe heeft geleid dat de overlast van hondenpoep sterk is afgenomen, zo maakte een woordvoerder van de gemeente Ten Boer vrijdag bekend. In augustus 2009 ging in Thesinge een proef van start. De proef houdt in dat hondenbezitters gewoon hun hondenbelasting betalen. Maar als blijkt dat de overlast na een jaar duidelijk is afgenomen, geeft de gemeente de hondenbelasting terug in de vorm van een subsidie.

Twee op de drie dorpsbewoners vinden dat de overlast is verminderd, blijkt uit een peiling. ,,Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, want als te veel hondenbezitters de poep laten liggen, krijgt niemand straks nog subsidie,'' zegt een woordvoerder van de gemeente.

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Prima initiatief !!!
Zal de gemeente LOZ hier aan mee doen?? Of blijven ze de hondenbelasting gebruiken om tekorten op de begroting weh te werken.
H.W.Bogaard

14 september, 2010  

Een reactie posten

<< Home