Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 24, 2010

'Succes' aanpak drugs bij Maas in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De aanpak van de drugsoverlast bij de Maas in Kaatsheuvel heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van een 50-jarige Kaatsheuvelnaar.

De gemeente hoopt dat het probleem nu grotendeels is opgelost. Volgens de politie is het nog te vroeg om te zeggen dat door deze arrestatie de overlast nu voorbij is.

Bij de Maas wordt al een tijd scherper toezicht gehouden. Aanleiding zijn klachten over overlast van jongeren en drugsgebruik en drugshandel. Gemeente Loon op Zand, politie, woningbouwcorporatie Casade, jongerenwerk en buurtpreventieteam werken al langer samen om het probleem aan te pakken. Woensdag is in de omgeving van de Maas een 50-jarige Kaatsheuvelnaar opgepakt in zijn woning. Bij een gerechtelijke uitzetting troffen agenten 200 gram henneptoppen, wiet, meerdere pillen en wit poeder (vermoedelijk cocaïne) aan.

De gemeente kondigde enkele weken geleden al aan dat het probleem bij de Maas waarschijnlijk snel opgelost zou zijn. Daarmee doelde ze op deze actie tegen de Kaatsheuvelnaar, zo blijkt nu.

Onlangs trok de VVD in Loon op Zand aan de bel over een andere locatie in Kaatsheuvel, waar volop drugs gebruikt en verhandeld worden: het Kennedyplein en de Westkant. Ook daar is al meerdere malen gecontroleerd.