Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 25, 2010

Boek ‘Leven met leer’ nog beperkt verkrijgbaar



KAATSHEUVEL – Het boek ‘Leven met leer’, met persoonlijke verhalen uit de Langstraatse schoenen- en lederindustrie, is klaar. Door de overweldigende belangstelling is de oplage verhoogd tot maar liefst 3000 boeken. Afgelopen maandag werden de eerste drie exemplaren officieel overhandigd aan de burgemeesters van Waalwijk, Heusden en Loon op Zand.
Het boek ´Leven met leer´ laat 34 mensen aan het woord die de bloeitijd van de Langstraatse schoenen- en lederindustrie in de jaren vijftig en de neergang vanaf de jaren zestig aan den lijve hebben meegemaakt. Volgens Marlie Michiels, die het boek samen met Hetty Dekkers schreef, verdient de Langstraat een boek als `Leven met leer´. “Ik heb me vaak afgevraagd waarom deze regio haar cultuurhistorie niet meer koestert en uitdraagt. Temeer omdat de schoenen- en lederbranche ook nu nog een belangrijk middel van bestaan is. De oprichting van de Schoenen- en Ledersociëteit (de SeLL) zo’n twee jaar geleden inspireerde mij om het boek te schrijven. En zo hoop ik dat ‘Leven met leer’ ook anderen zal inspireren tot nieuwe initiatieven om de branche in ere te houden.”
‘Leven met leer’ is een eenmalige uitgave van Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum. Vanaf 26 oktober is het boek nog beperkt verkrijgbaar, alleen bij de balie van het schoenenmuseum aan de Elzenweg 25 in Waalwijk. Voor € 24,95, zolang de voorraad strekt.

Foto: Afgelopen maandag reikte schrijfster Marlie Michiels de eerste drie exemplaren van het boek uit aan de burgemeesters van Waalwijk, Loon op Zand en de locoburgemeester van Heusden (foto: Jeroen Pulles).