Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 23, 2010

Horeca dorpshart Kaatsheuvel is nog lastig verhaal

KAATSHEUVEL – De horecabedrij­ven staan al lang niet meer in de rij om zich te vestigen in het Brui­send Dorpshart in Kaatsheuvel. De gemeente moet naast bestaan­de vormen van horeca vooral op zoek naar fast- food cafeetjes waar de gast binnen zeven minuten een soepje met iets kleins op tafel ge­serveerd krijgt. Een groot restau­rant past zeker niet in het Brui­send Dorpshart. Dat stelt Hanny van Kessel van Horeca Nederland, afdeling Loon op Zand. „De ge­meente zal de steeds veranderen­de trends in de horeca goed in de gaten moeten houden.”

Zij doet haar uitspraken naar aan­leiding van de recente sluiting van het Snookercentrum in Kaatsheu­vel. Van Kessel betreurt de slui­ting, maar begrijpt het besluit wel. „Veel horecazaken hebben het moeilijk. Er valt weer een lid van onze afdeling weg, en dat is zeer spijtig.” Ook Marco van Corstanje van het nabij gelegen restaurant De Lakei betreurt de plotselinge sluiting.

Het einde van het snookercen­trum staat niet op zich. Volgens Van Kessel stoppen steeds meer horecabedrijven ermee „Kijk maar in Waalwijk en in Tilburg.” De re­den is volgens haar de terugvallen­de omzet, de stijgende kosten en de hoge inkoop. Uit een onder­zoek van Horeca Nederland blijkt dat de consument lager inkoopt bij de supermarkt dan een horeca­bedrijf bij de brouwerij. Ook gaat de jeugd in het weekend steeds va­ker naar grote feesten en pleegt het ‘indrinken’ een aanslag op de omzet van de horecazaken. „ Ook het goedkope weekendje weg is nu een trend”, aldus Van Kessel.

De horeca speelt een belangrijke rol in de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. Naast de rand van het plein is ook de oude brandweerkazerne in beeld voor horeca.

1 Comments:

Blogger maus said...

Wat een droevige trend weer in dit artikel. Zo wordt het nooit wat in Kaatsheuvel!!!!

Het gaat inderdaad niet echt goed in de horeca en dat geeft terecht zorgen daar ben ik het mee eens.

toch vind ik dat je de zaak van de positieve kant moet bekijken. Er is genoeg potentieel voor Kaatsheuvel en ik ben ervan overtuigd dat er een markt voor horeca is in dit dorp.

De tijd dat het kwam aanwaaien in de horeca is voorbij maar met een goed concept en gedreven ondernemerschap moet het ook in Kaatsheuvel kunnen lukken.

Het zal wel een gezamenlijke inspanning vergen van de politiek, de gemeente, de ondernemers en andere belanghebbenden om er iets van te maken.

je bereikt dit niet door droeftoeterij maar door goede plannen en goede ondersteuning. je moet denken in mogelijkheden niet in onmogelijkheden! Goed ondernemerschap in een gunstig ondernemersklimaat overwint altijd!!!

25 oktober, 2010  

Een reactie posten

<< Home