Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 21, 2010

‘ Kerstboom’ verhuist naar Hoofdstraat



KAATSHEUVEL – De grote boom voor het te slopen gemeentehuis in Kaatsheuvel werd jaarlijks in het licht gezet tijdens de donkere dagen voor kerst. Gistermiddag is deze boom verplaatst naar het Pa­rochieel Centrum in de Hoofd­straat. Ook op deze nieuwe plek moet de boom voor een bijzonde­re kerstsfeer zorgen.

De verhuizing van de boom maakt deel uit van de actie ‘Ster­ren Stralen’ van de stichting Res­tauratie Sint Jan. Een poosje gele­den kwam Frans Klis van Parochie Kaatsheuvel op het idee om aparte kerstkaarten te gaan verkopen met als titel ‘ Sterren Stralen’. De op­brengst hiervan gaat naar de broodnodige restauratie van de St.

Janskerk. Klis: „ Het is de bedoe­ling dat de kaart verstuurd wordt naar een dierbare, vriend, kennis of bekende of een ernstig zieke.

Maar ook een werkgever die zijn medewerkers ‘bijzonder’ vindt kan een kaart sturen. De afzender laat een symbolische ster ontste­ken in de kerstboom die nu ver­plaatst wordt vanaf de Nieuwe Markt. „De ster wordt dus opgedra­gen aan iemand die voor hem of haar van bijzondere betekenis is”, aldus Klis. De gemeente zag wel wat in het plan en gaf toestem­ming om de boom te verplaatsen.

Dit houdt echter niet in dat de boom, die tot Driekoningen in het licht blijft staan, zelf de actie ook overleeft. De boom is zonder kluit verplaatst en zal na de kerstdagen langzaam afsterven. Klis: „Dat is ei­genlijk jammer, maar anders had de gemeente al een jaar geleden de wortels los moeten steken, en dat is niet gebeurd”. De eerste lampjes worden op zondag 28 november na de Gildemis ontstoken. Tegen kerstmis moet de boom geheel ver­licht zijn. Volgens Klis zal de fraai aangeklede boom ook nog een bij­drage leveren aan het sfeervol win­kelen in de Hoofdstraat.

De kerstkaarten zijn voor vijf euro te koop bij het Parochieel Centrum, bij het VVV-kantoor, bij de Bruna en vanaf 31 oktober achter in de kerk.