Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 21, 2010

Plannen hotels Horst Kaatsheuvel nog overeind

KAATSHEUVEL – Best Western Ho­tel De Druiventros in Berkel-En­schot en B & B Hotels houden vast aan hun plannen om aan de Horst in Kaatsheuvel twee grote hotels te bouwen. De gemeente Loon op Zand en de twee initia­tiefnemers zijn nog altijd met el­kaar in overleg. Wel is het een zaak van lange adem. De partijen moeten nog tot een intentie-over­eenkomst zien te komen.

Best Western Hotel De Druiven­tros in Berkel-Enschot heeft al een tijd plannen om aan de Horst een hotel met zo’n honderd kamers te bouwen. Ad Mutsaers van De Druiventros ontzenuwt verhalen dat hij dit plan onlangs heeft afge­blazen. „Voor de buitenwacht is het al een tijd stil”, beseft hij. „Maar dat zegt niets. Wij willen nog graag in Kaatsheuvel bou­wen.” Het wachten is volgens hem op de gemeente. „We moeten ge­duld hebben. Al valt dat als onder­nemer die vooruit wil niet mee.” Volgens hem nemen dit soort pro­cedures altijd veel tijd in beslag. „Van al die administratieve romp­slomp en regeltjes word je als on­dernemer niet vrolijk.”

B & B Hotels heeft plannen voor de bouw van een Bed and Break­fasthotel op het terrein van het voormalige tuincentrum Vasseur. De hoop was eerder om deze ac­commodatie al in het voorjaar van 2011 te openen. Maar dat lukt ze­ker niet. Ook de woordvoerder van B & B Hotels zegt dat de plan­nen voor een Bed and Breakfast in hotel nog altijd overeind staan. „ De gemeente is nu aan zet”, stelt hij. „We wachten op een reactie van die kant.”

Volgens de gemeente loopt het overleg met beide initiatiefnemers nog. Ze waagt zich niet aan een voorspelling over de tijdsduur van de procedures. De gemeente rea­geerde eerder al wel positief op de hotelplannen. Het past in het be­leid om meer toeristen naar Loon op Zand te trekken. Wel wordt goed gekeken naar het bewuste ge­bied tussen de Horst, N261, Euro­palaan en Van Haestrechtstraat. Zo mogen de hotels geen grote af­breuk doen aan de omgeving.