Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 19, 2010

Manege Pullens geeft strijd niet op

KAATSHEUVEL – Nog altijd hangt de gemeente Loon op Zand een scha­declaim boven het hoofd van de Kaatsheuvelse manegehouder Wal­ter Pullens. Een mediator moet de partijen tot elkaar zien te brengen. Volgens Pullens heeft de gemeente jarenlang niet opgetreden tegen il­legale paardenpensions in Loon op Zand. Die oneerlijke concurren­tie heeft zijn manege financieel zwaar getroffen, stelt hij. Pullens wil daarvoor een forse financiële vergoeding zien.

De gemeente wil graag een streep zetten onder de al jaren slepende discussie over de paardenhouderij­en. Vorig jaar zijn duidelijke regels opgesteld voor het houden van paardenmaneges en pensions, en die moeten nu ook echt gehand­haafd worden. Maar in de ogen van Pullens heeft hij hier veel te lang op moeten wachten en wijst daarbij op alle juridische procedu­res die zijn gevoerd. De emoties lie­pen hierbij regelmatig hoog op.

De Nationale Ombudsman heeft zich nu al twee keer in het Loonse paardendossier verdiept. Zijn laat­ste advies is om een mediator in te schakelen, die samen met de be­trokken partijen de zaak nog eens tegen het licht houdt. „Binnenkort ga ik weer met de gemeente om de tafel”, bevestigt Pullens.

In de begroting voor 2011 wijzen burgemeester en wethouder op een ‘klacht van een inwoner’, waaruit mogelijk nog kosten kun­nen voortvloeien. Het wijst daar­bij op een uitspraak van de Natio­nale Ombudsman. „We dienen mogelijk kosten te maken voor de inschakeling van een mediator en voor een mogelijke schadeclaim”, stelt het college naar aanleiding van vragen van het CDA over dit geschil. Om welke bedragen het gaat, kan het niet zeggen. De zaak loopt waarschijnlijk nog door in 2011, stelt het college. Uit priva­cy- overwegingen wordt de naam van de betrokken inwoner in het gemeentelijk stuk niet genoemd.

4 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Hoe kan het dat er een geschil is als er een aangenomen nota paardenhouderijen is.Of laat Ben W van de gemeente Loon op Zand zich ringeloren terwijl de zaken nu toch duidelijk geregeld zijn.Heel veel paardenbezitters die zich bezig houden met dressuur en mennen zullen nieuwe commotie niet meer pikken!!!!!!!!!!!!!

19 oktober, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Wat is er nu weer aan de hand?Er is een aantal jaren geleden de nota paardenhouderijen aangenomen waarmee alles goed geregeld zou zijn.Of laat B en W zich weer voor een karretje spannen.Wanneer wij als dressuurruiters en menners weer door onduidelijkheid de dupe worden van intriges en dat soort zaken dan zullen wij voor de nodige commotie gaan zorgen.Zij het wel op een nette maar overduidelijke manier!!

20 oktober, 2010  
Blogger maus said...

Laat de mediator maar bemiddelen en hopen dat de gemeente en Pullens eruit komen...

Of spelen hier persoonlijke vetes?

20 oktober, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Hallo Maus.

Als dat zo is dan mag daar toch geen beleid op agstemd worden door B en W.

22 oktober, 2010  

Een reactie posten

<< Home