Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 10, 2010

DESK wint ook bij S.V. Meerssen en pakt de derde plaats

Terug op weg naar Kaatsheuvel lag Technisch bestuurslid René de Man in de auto lekker weg te dutten. Hij was zichtbaar tevreden over het resultaat van het eerste elftal dat nu uit de laatste vier wedstrijden de volle buit binnen haalde. Op de zomerse zondagmiddag op 10-10-2010 waren de Kaatsheuvelnaren ook te sterk voor het goed voetballende S.V. Meerssen, de Limburgse club met een sponsorhome waar menig B.V.O. zijn vingers bij af kan likken.

Toch hadden de elf van Ad van Seeters het vooral in de eerste helft niet gemakkelijk. Nadat Caper van den Elsächer doelman Van Wissen met een heihard schot testte, zette Guido Rutten de thuisploeg in de 7e minuut al op 1-0. Even later zag Enis Ulusan zijn loeihard schot op de deklat landen. Zowel DESK als Meerssen kregen kansen. Van Seeters moest in de 14e minuut Marc Corman wisselen voor Imdat Solmaz. Hij zou later zijn stempel op de wedstrijd drukken. De achterhoede van DESK had vooral problemen met de snelle Ramakers en Sour die regelmatig voor de Deskgoalie opdoken. Meerssen hanteerden veelvuldig de lange bal en was sneller in de omschakeling. 1-0 was ook dan ook de verdiende ruststand.

Omslag
Als je de verslagen van de wedstrijden van DESK1 , van dit seizoen terugleest, dan lijkt het wel of DESK pas in de tweede helft écht begint te voetballen. De felle start werd dan ook in de 50ste minuut beloond met een treffer van Somaz: 1-1. Een minuut later moet de goedspelende Tom van Santbergen wegens een blessure het veld verlaten. Tom Koot nam zijn plaats in. DESK combineerde beter en vooral het betere spel van Maarten Vos, die in de tweede helft veel meer oog had voor zijn medespelers viel op. Toch was het de thuisploeg die door een zware fout van de Deskdefensie door Crijns op 2-1 kwamen. In de vier minuten daarop volgend kreeg de thuisploeg drie dotten van kansen, maar zowel Kunu als Nijenhuis verzuimde om ze te verzilveren. In de 69ste minuut kwam de definitieve omslag. Tom Koot, maakte zijn eerste treffer in de Hoofdklasse en zette DESK op 2-2. In de 78ste minuut bracht Van Seeters Yassinne Asri voor de aangeslagen Zopfi.

DESK ging nóg scherper combineren en aanvallen. In de 81ste minuut zag Imdat Solmaz zijn inzet gekeerd door doelman Winssen, maar hij schoot in de rebound (technisch perfect) in. In de laatste minuten kreeg Thom Koot nog een paar kansen, maar de wedstrijd was gespeeld. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter Kroesen uit Nijmegen vielen de meeste spelers van Meerssen uitgeput tegen het gras. De buit voor de Kaatsheuvelnaren was binnen!.

Super
“Super”, reageerde de man of the match Solmaz, die om 12.00 uur rechtstreeks van zijn werk in Eindhoven naar Meerssen was gekomen, en nog niets gegeten had. “Ik kan zo’n jongen niet in de basis laten beginnen”, aldus Van Seeters. “Toch heb ik lekker ouderwets gespeeld”, zei Solmaz achteraf. “Ik heb in de tweede helft enkele kansen gemist, maar toen we meer vooruit gingen spelen ging het steeds beter. Volgens Solmaz is de ploeg conditioneel perfect in balans. “We laten alleen achterin nog teveel steken vallen. We geven de tegendoelpunten nog te simpel weg”, aldus de sympathieke aanwinst.

Tevreden
Na afloop was trainer Ad van Seeters vooral tevreden over de tweede helft. “Ik heb tijdens de rust gezegd: “Het spel is goed, maar niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen”. Het middenveld loopt niet goed en de eindpass is te slordig. Dan mag niet gebeuren als je twee levensgevaarlijke spitsen tegen je hebt staan”. Zijn ploeg pakte het volgens de trainer goed op: “De tweede helft hebben we veel meer druk gezet en Maarten Vos maakte de goede keuzes”. De trainer was lovend over Solmaz. “Op het moment dat hij er moet staan, staat hij er ook”.