Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 10, 2010

Tilburgse chauffeurs in actie tegen geweld

TILBURG - Taxichauffeurs in Tilburg hebben in de nacht van zaterdag op zondag een uur lang de Heuvel geblokkeerd. Ze protesteerden tegen het geweld waar veel taxichauffeurs mee te maken krijgen. Aanleiding was de dood op een 37-jarige collega uit Tilburg, zaterdagmorgen in Kaatsheuvel.

Tussen half vier en half vijf ’s nachts legden tientallen taxichauffeurs hun werk neer. Incidenten bleven uit. Er ontstonden enkel woordenwisselingen tussen actievoerende chauffeurs en medewerkers van de Stationstaxi. Max en Tanja Schollen, de eigenaren van het Tilburgse taxibedrijf wilden niet meewerken aan de actie. Zij wilden deze dan ook door de politie laten beëindigen.

Aan de blokkade deden voornamelijk zelfstandige chauffeurs mee. Het idee ontstond zaterdagmiddag voor het huis van de omgekomen chauffeur, waar een groep taxichauffeurs uit eerbetoon naartoe was gegaan nadat zij hadden vernomen dat de man was gestorven.

De taxichauffeurs eindigden de actie om half vijf door luid claxonerend weg te rijden. De politie heeft geen verdere mededelingen gedaan over de dood van de Tilburgse chauffeur.