Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 23, 2010

Inzegening kerstboom voor restauratie St. Jan

KAATSHEUVEL – Het blijkt een forse opgave om het geld voor de restau­ratie van de Sint Jan in Kaatsheu­vel bij elkaar te krijgen. De stich­ting Restauratie St. Jan heeft in­middels bijna 170.000 euro ingeza­meld door giften van onderne­mers, fondsen en particulieren. Er is nog 380.000 euro nodig voor de restauratie van de in de steigers staande kerk aan de Hoofdstraat.

De stichting heeft voor zondag weer een actie op stapel staan. Na de eucharistieviering van 11.00 uur wordt de grote kerstboom voor het parochieel centrum ingeze­gend. Dat gebeurt met medewer­king van het Sint Hubertusgilde uit Loon op Zand en het gilde Sint Jan uit Kaatsheuvel. Burgemeester Wim Luijendijk ontsteekt dan de eerste lichtjes in de boom. Dit al­les heeft te maken met de actie ‘ Sterren Stralen’. Mensen kunnen voor vijf euro een speciale kerst­kaart kopen voor hun dierbaren. De afzender van de kaart mag ook een symbolische ster ontsteken in de kerstboom. De boom moet zo vol komen te hangen met kerst­lichtjes. Ook andere acties voor de restauratie gaan door. Zo is het plan om van de oude leien van het kerkdak onderzetters te maken en deze te verkopen. Er zijn nu al di­verse St. Jan- producten ( wijn, brood, jam, kalenders en kaarsen) die de kas moeten spekken. Deze spullen zijn zondag te koop bij kraampjes bij de kerk. Mogelijk gaat ook de bouwlift deze dag weer omhoog, zodat mensen kun­nen kijken hoever de restauratie in­middels al is gevorderd.

De stichting wil uiteindelijk 550.000 euro inzamelen. De kos­ten van de restauratie bedragen 2,5 miljoen euro. De provincie neemt 1,6 miljoen voor haar rekening en de gemeente 350.000 euro.
Bron: Brabants Dagblad