Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 21, 2010

Kruimeltje verovert harten van publiek


kAATSHEUVEL - Vanmiddag vond in Theater de Efteling de galapremière plaats van de musical Kruimeltje, een coproductie van Rick Engelkes Producties en Efteling Theaterproducties. Vanaf de eerste minuut van de voorstelling wist Joes Brauers als de ondeugende Kruimeltje de harten van het publiek te veroveren. De minutenlange staande ovatie na afloop brachten de jonge acteur en de rest van de cast bijna in verlegenheid. Dat Kruimeltje een echte familiemusical is, bleek wel uit het grote aantal kinderen dat op de rode loper te zien was.

Rick Engelkes is zo trots als een pauw: “Cast en crew hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan deze fantastische productie. Joes is hartverwarmend als Kruimeltje, de rol is hem op het lijf geschreven.” “Kruimeltje is een oer-Hollands verhaal dat naadloos past binnen de Efteling-traditie van verhalen schrijven en vertellen”, aldus Bart de Boer, Voorzitter van de Directie van de Efteling. “Dit verhaal heeft zich ontpopt tot een compleet nieuwe musicalproductie waar jong en oud van geniet.”

Achtergrond
Kruimeltje is oorspronkelijk een verhaal van Chris van Abkoude, geschreven in 1922 en uitgegeven in 1923. Het boek is succesvol verfilmd in 1999 met Rick Engelkes in de rol van vader. In 2009 startten Rick Engelkes Producties (REP) en Efteling Theaterproducties een unieke samenwerking om deze nieuwe oorspronkelijke musical te produceren gebaseerd op het bekende boek. Meer informatie en reserveren kaarten via www.kruimeltje.nl.