Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 19, 2010

Hier mag nog gepingeld worden’


Kaatsheuvel - Op het Prins Maurits­plein in Kaatsheuvel le­ven deze middag zo’n 65 kinderen zich uit met straatvoetbal. Na een paar jaar weggeweest te zijn, heeft Stichting Doen samen met welzijnsstichting de Twern en alle basisscholen het initiatief opgepakt om ‘De Doelpa­len’ nieuw leven in te blazen. En met succes. De leiding verwacht dat het aantal kinderen dat op woensdagmiddag komt voetballen op het plein snel de honderd zal overstijgen. „Wij vonden dat het straatvoetbal voor de jonge jeugd terug moest komen”, zegt Jan Brokx ( 63) van Stichting Doen.

Na een zoektocht naar leiders kwam hij uit bij het ROC in Til­burg, die een speciale opleiding voor jeugdtrainer heeft. De do­cent, Clemens Bastiaansen, was meteen enthousiast. Vorige week is gestart met 35 voetballertjes. Af­gelopen woensdag waren dat er al 65. De teams hebben allemaal een eigen naam. Barcelona, Real Ma­drid, AC Milan en Celtic zijn het populairst. Als om half twee op drie veldjes afgetrapt wordt, gaat de jeugd er vol voor. De twee ROC-leerlingen Rodney Schrak­wen en Marco van Helder, die van ‘ De Doelpalen’ hun afstudeerpro­ject hebben gemaakt, zijn streng.

Het zoontje van Anita van Kuyk speelt mee. Zij vindt het initiatief geweldig. „ Ze gaan met vijven uit de klas hier naartoe en ze vinden het prachtig.” Jeanette van der Lin­den die de verrichtingen van haar zoontje bekijkt, vindt dat ook. Vol­gens Bastiaansen is dit straatvoet­bal in oervorm. „Hier mag gepin­geld nog worden.” Om 15.00 wor­den de doeltjes door de jeugd afge­broken en op de fiets mee naar huis gedragen.
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen