Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 17, 2010

Crossroads Kaatsheuvel springt in gat

KAATSHEUVEL – Jongerencentrum Crossroads in Kaatsheuvel gaat ie­dere vrijdagavond de deuren ope­nen voor de jeugd vanaf de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Het wil de jongeren meer activiteiten bieden. Daar is volgens Crossroads en welzijnsor­ganisatie Triangel-De Twern grote behoefte aan.

„Voor deze gasten is in Kaatsheu­vel steeds minder te doen”, aldus een woordvoerster van De Twern. Dat geldt zeker nu het Snookercen­trum in Kaatsheuvel onlangs de deuren sloot, en nogal wat jonge­ren hun heil voortaan elders moe­ten gaan zoeken. „We springen dus in een gat.”

Crossroads houdt iedere donder­dagavond al een open inloop voor de jeugd. Vanaf deze week kunnen jongeren ook elke vrijdagavond van 20.0o tot 24.00 uur terecht om bijvoorbeeld te kletsen, poolen, darten of film te kijken in een ‘ca­fé- achtige sfeer.’ De entree is gra­tis. Eén keer per maand houdt Crossroads al een activiteit voor de leerlingen van groepen zeven en acht van de basisschool. De oudere jeugd is dan vanaf 22.00 uur welkom.

Crossroads en Triangel-De Twern nodigen de Kaatsheuvelse jonge­ren ook uit om zelf met ideeën te komen voor de vrijdagavond. Sa­men met de vrijwilligers wordt dan gekeken of deze plannen haal­baar zijn.

„Het is moeilijk in te schatten hoe­veel jongeren op zo’n avond afko­men”, aldus de woordvoerster van Triangel-De Twern. „Dat er behoef­te aan is, is duidelijk. Maar we moeten eerst nog werken aan de bekendheid.” Zo zijn er bijvoor­beeld ideeën om speciale flyers uit te gaan delen op scholen of neer te leggen op andere plekken waar veel mensen samenkomen, zoals de bibliotheek.

Jongerenwerk en Crossroads ho­pen door deze nieuwe activiteit meer in gesprek te komen met de Kaatsheuvelse jeugd. Zo verwach­ten ze een nog beter beeld te krij­gen van de wensen van de jonge­ren.

Het initiatief krijgt in ieder geval een serieuze kans, zo wordt bena­drukt. De stekker wordt er niet snel uitgetrokken, als het nog niet meteen storm loopt. „Het kost mis­schien wat tijd. Maar we geloven dat deze activiteit best aan kan slaan.”
Bron: Brabants Dagblad