Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 16, 2010

WSG boos over ‘hoge’ claim

KAATSHEUVEL – Woningcorporatie WSG gaat niet zonder slag of stoot een kleine 50.000 euro aan plan­schade betalen aan een groep be­woners van de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. „Dat bedrag is echt onredelijk hoog”, vindt adjunct-di­recteur Bert Kuijten. De woning­corporatie heeft bezwaar aangete­kend bij de gemeente Loon op Zand, maar bot gevangen. WSG stapt nu vrijwel zeker naar de rech­ter om de hoogte van de planscha­de aan te vechten.

„Het is voor het eerst dat we zover gaan”, stelt Kuijten. „Maar we heb­ben echt het gevoel dat hier iets niet klopt.”

De planschades hebben alles te ma­ken met de bouw van het apparte­mentencomplex met winkels op de hoek van de Hoofdstraat en Pe­perstraat in Kaatsheuvel. Zes huis­houdens aan de Hoofdstraat zeg­gen schade geleden te hebben door de bouw, bijvoorbeeld als het gaat om het uitzicht.

De gemeente schakelde het onaf­hankelijke bureau Van Oosten Planschade Advies in om te kijken of de bewoners recht hebben op schadevergoeding, en hoe hoog die bedragen moeten zijn. Het bu­reau is dus uitgekomen op een be­drag van bijna een halve ton, ver­deeld over zes huishoudens. Voor­af is afgesproken dat WSG als ini­tiatiefnemer voor de bouw even­tuele planschades betaalt. „Daar hebben we ook geen moeite mee”, aldus Kuijten. „We keren vaker geld uit. Maar recht is recht, en krom is krom. En dit geeft gewoon geen goed gevoel.” Volgens hem hebben twee andere onafhankelij­ke bureaus ook naar de zaak geke­ken. En deze komen uit op een to­taal bedrag van maximaal 1o mille, stelt Kuijten. Dat is een stuk lager dan de bijna 50.000 euro, die nu betaald moet worden. Maar de ge­meente ziet vooralsnog geen re­den om het ingewonnen advies van bureau Van Oosten Planscha­de Advies in twijfel te trekken.

Kuijten vindt het jammer dat dit probleem nu juist rond het nieuw­bouwcomplex op de hoek Hoofd­straat en Peperstraat speelt. „ Dit is een fantastisch mooi project”, stelt hij. „ En echt een verrijking voor het Kaatsheuvelse winkelgebied. Dat gevoel leeft breed.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

2 Comments:

Blogger janijsel said...

Eigenlijk wel vreemd,dhr Beerens heeft zoveel plezier gehad van het filmen tijdens de bouw vanaf zijn balkon en nu een schadeclaim naar de bouwer.DAT IS ERG STOUT FRANS
En dat is al moeilijk te begrijpen want het nieuwe pand is een aanwinst voor de hoofdstraat.
MAAR MISSCHIEN IS HET GELD BEDOELD VOOR DE KERK.Als dat zo is heb ik niets gezegd Frans.

16 november, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Laat WSG maar betalen.Ik heb nooit begrepen wat een woningstichting uit Geertruidenberg in de gem. LOZ te zoeken heeft.Of zou het iets te maken hebben met vriendjespolitiek?Span klinkt mij nog bekend in de oren van de tijd dat ik nog raadslid was.

17 november, 2010  

Een reactie posten

<< Home