Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 16, 2010

Herinnering: Raad stelt Verordening startersleningen vast

Kaatsheuvel - De raad heeft op 30 september 2010 de Verordening starterslening Loon op Zand 2010 en de daarbij behorende Gemeentelijke Uitvoeringsregels VROM Starterslening vastgesteld. Dezeverordening regelt de mogelijkheid om aan starters op de woningmarkt een starterslening toe te kennen. Hiermee krijgt een starter meer financiële ruimte om een woning te kopen.

Voorwaarden
Een starter op de woningmarkt is iemand die voor het eerst een woning koopt en niet ouder is dan veertig jaar. De woning mag een nieuwbouwwoning zijn, maar ook een bestaande woning. De bestaande woning mag ook een huurwoning zijn die wordt gekocht.
Voor alle woningen geldt dat de verwervingskosten niet meer mogen zijn
dan € 225.000,00. Verwervingskosten zijn koopsom en andere vastgestelde kosten, zoals van de notaris. De koopaanneemsom van een nieuwbouwwoning mag daardoor niet meer bedragen dan € 208.333. Bij een bestaande woning mag de koopsom maximaal € 200.892 zijn.

Er wordt geen starterslening verstrekt als een woning wordt verkocht als KoopGarantwoning of als voor de woning koopsubsidie wordt verleend. De lening kan maximaal 20% van de verwervingskosten bedragen met een maximum van € 30.000,00.
De gemeente heeft een budget van € 203.500,- beschikbaar.

Vooraanvraagformulier
Voor het aanvragen van een starterslening moet eerst een vooraanvraagformulier worden ingediend. Aan de hand van dit formulier kan de gemeente beoordelen of een aanvrager tot de doelgroep behoort. Het formulier is verkrijgbaar bij de balie Openbare ruimte en Vergunningen in de Gemeentewinkel. Het vooraanvraagformulier staat ook op de website van de gemeente.

Inzage
De Verordening starterslening Loon op Zand 2010, de Gemeentelijke Uitvoeringsregels VROM Starterslening en de bij de verordening behorende toelichting liggen met ingang van 28 oktober 2010 ter inzage in de Gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 te Kaatsheuvel. Ook zijn de stukken te raadplegen op www.loonopzand.nl. De verordening treedt op 28 oktober 2010 in werking.

Bron: Gemeente Loon op Zand