Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 21, 2010

DESK weet voorsprong niet vast te houden

Kaatsheuvel - DESK heeft de clash tegen OJC Rosmalen op eigen terrein met 3-4 weggegeven. De Kaatsheuvelnaren verzuimde de voorsprong van 2-0 professioneel uit te spelen.

Kaatsheuvel – De neutrale toeschouwer beleefde zondag op Eikendijk een heerlijke voetbalmiddag. DESK ontving OJC uit Rosmalen. Het verschil tussen de ploegen bedroeg op de ranglijst slechts drie punten.

De Kaatsheuvelnaren gingen sterk van start. Al in de tweede minuut kende de goed leidende scheidrechter Meeuwenoord uit Lissen DESK een strafschop toe voor een handsbal in het strafschopgebied door een van de spelers van OJC. Stijn Biemans nam de pingel en scoorde beheerst de 1-0. In de minuten daarna bleef de thuisploeg sterk aandringen. In de 11e minuut rondde Thom van Santbergen de voorzet van Casper van Eläcker perfect af en bracht de stand op 2-0.

Normaal gesproken zou je zeggen dat DESK achterover ging leunen, maar het tegendeel was waar. De ploeg bleef aandringen om de 3-0 te scoren. Dit ging ten koste van de zuiverheid van de passing. Het opportunistische spel brak ze in de 36e minuut op. Uit een vrije trap bracht Tommy de Groot de stand op 2-1. Net voor rust kreeg ook OJC een strafschop. Joost de Laat benutte de kans van elf meter: 2-2. De ploegen gingen met een gelijkspel rusten.

Twee minuten na de thee brak Casper van Elsacker op links door. Zijn voorzet belandde precies op de voet van Maarten Vos, die van elf meter de 3-2 scoorde. Toch gaf OJC geen krimp. De ploeg drong zelfs aan. In de 60ste minuut combineerde de gasten alsof er geen Desser op het veld stond. De bal belandde via zes schijven achter doelman Hoevenaar: 3-3. Zes minuten later kopte de vrijstaande spits van OJC in de rechter bovenhoek van het doel van DESK. Doelman Hoevenaar stond stijf aan de grond genageld en was kansloos: 3-4. Trainer Ad van Seeters, die in zijn opstelling goed geanticipeerd had op het gemis van twee geroutineerde spelers, zag net voor het einde zijn jongens nog twee kansen missen. OJC pakte de volle drie punten.

Trainer Ad van Seeters, die na afloop de complimenten kreeg van de scheidsrechter om zijn sportieve gedrag, kon maar niet begrijpen dat zijn ploeg twee keer een voorsprong had weggegeven. “We beginnen sterk, we zetten druk maar die 2-0 werkte verlammend voor de ploeg. Na de voorsprong leden we veel balverlies en maakten veel verkeerde keuzes, waardoor we de wedstrijd niet uitspeelden maar risico’s namen”. Volgens de trainer moet je als je na rust met 3-2 voorkomt de bal rustig rond laten gaan en op balbezit spelen. “We krijgen zelfs de lans op 4-2 en daarna speelde OJC ons helemaal zoek”. Volgens de trainer speelde DESK te wisselvallig: “We wisselde zeer sterke momenten af met zeer zwakke momenten”. De trainer verwachte dat zijn ploeg de ‘over mij lijk mentaliteit’ aan de dag zou leggen, maar dat gebeurde niet. “We moeten de rust hebben om de bal in de ploeg te houden maar we waren te gretig en speelden te vaak de risicovolle bal. Daarnaast gaven we té gemakkelijk kansen weg. “We hadden onszelf vandaag een dienst kunnen bewijzen door bij voorspong te consolideren. Dat is niet gelukt en dat is jammer”.