Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 23, 2010

Gasthuisstraat West voelt zich 'misbruikt' door RTL

KAATSHEUVEL - De Kaatsheuvelse buurtschap Gasthuistraat-West had zich er zo op verheugd. Hun kerststal met levende dieren zou donderdagavond om 18.15 uur bij RTL4 bij Editie NL op televisie komen. Maar de uitzending werd een grote deceptie voor de bewoners.

Volgens Helma van Geenen van de buurtvereniging is ze door de redactie van RTL4 benaderd om een item te maken over de kerststal, waarin mens en dier centraal staan. Het item zou bij de kerststal in de Gasthuisstraat gedraaid worden. Maar tijdens de uitzending kwamen de bewoners erachter dat het item tevens over dierenleed in kersstallen ging.

„Tijdens de voorgesprekken is met geen woord over dierenleed gerept. Zelfs de verslaggever heeft er niets over gezegd. Als als we geweten hadden dat het wel zo was, hadden we nooit aan de uitzending meegewerkt. RTL heeft ons kersfeest er in elk geval niet vrolijker op gemaakt”, stelt van Geenen. „Hoewel wij als GW hartstikke goed uit de bus zijn gekomen, omdat wij de dieren goed verzorgen, voel ik mijzelf en dus ook GW op een hele sneaky manier misbruikt door RTL4”.

Een woordvoerder van RTL spreekt het verhaal van Van Geenen tegen: „Wij hebben juist willen laten zien hoe het wél kan en dat een levende kerststal juist zo leuk kan zijn. Dat er dan en mening van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in komt heeft niets te maken met onze bedoelingen om in beeld te brengen hoe goed het in Kaatsheuvel kan”.

Door Jan in 't Groen

BEKIJK HIER DE UITZENDING

3 Comments:

Blogger Jacky said...

dom zeg hoe rtl 4 die vrijwilligers wegzet die dieren komen er nog enigszins goed vanaf maar nu denkt heel nederland dat ze die mensen daar zo aantreffen

hulde aan de vrijwilligers van Gasthuisstraat West die de dieren heel goed verzorgen.

23 december, 2010  
Blogger Kaatsheuvel said...

Verhaal is bijgewerkt op vrijdag

24 december, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Zou wel eens willen weten of M.Thieme dieren heeft en hoe ze daar mee omgaat,ik weet dat niet.Ik zou haar wel eens stallen willen zien uitmesten,paarden poetsen,paarden zien buiten zetten in de sneeuw enz enz.Honden uitlaten met weer of geen weer enz.Gasthuisstraat jullie hebben in deze gelijk dus trek het je niet aan! H.W.Bogaard: een echte dierenvriend !!!!

25 december, 2010  

Een reactie posten

<< Home