Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 23, 2010

Ingekomen reactie over wachtgeld burgemeester

Jammer dat er zo wordt geklaagd over de toelage die de burgemeester van Loon op Zand krijgt. Garantieregelingen, want daar is die toelage op gebaseerd, zijn immers een heel normaal verschijnsel binnen het arbeidsrecht. Zo kennen we baangaranties, terugkomgaranties en salarisgaranties. Van dat laatste is bijvoorbeeld sprake als een functie onverhoeds lager wordt gewaardeerd. En nooit heb ik meegemaakt dat medewerkers uit bescheidenheid (“dit loon komt mij niet toe”) personeelszaken verzochten om in hun salaris te worden gekort.

Laten we daarom voor de burgemeester niet strenger zijn dan voor ons zelf. Met graaien heeft dit in elk geval niets te maken.

Ik kijk in de eerste plaats naar wat iemand waard is. En dat lijkt mij in het geval van de burgemeester boven elke twijfel verheven. Dan mag hij verdienen waar hij recht op heeft, inclusief garanties uit voorgaande betrekkingen. Want zo hebben we dat geregeld in Nederland.

Rolf Baarda

5 Comments:

Blogger janijsel said...

Het zal wel geregeld zijn in het arbeidsrecht maar daar gaat het even niet om.
De meeste burgers hebben geen mogelijkheid tot kiezen en komen nog minder in aanmerking voor een extra regeling.Een z.g gouden handdruk is ok voor een bepaalde groep mensen een verworven recht maar is daarom ook niet altijd even eerlijk en vaak onterecht.
Het gaat erom dat aan iedereen gevraagd word de z.g. broekriem aan te halen en andere personen die het niet nodig hebben krijgen voorrechten en daar gaat het om.
En dat luijendijk kwaliteiten heeft zal best wel ,maar laat hem dat eerst maar eerst eens in onze gemeente bewijzen

23 december, 2010  
Blogger maus said...

Ik ben het eens met de reactie van Rolf. Waarom al die commotie! De heer Luijendijk is iemand met een grote staat van dienst, een aanwinst voor de gemeente. Laat hem zijn werk doen en het wachtgeld daar heeft hij volgens de regels gewoon recht op!!!!

24 december, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Weer die krokodillentranen van de zogenaamde socialisten!1300,00 krijgen voor niets doen bestaat in het bedrijfsleven niet!En wat te denken van de 210.000 Euro pensioentoelage van Dhr van Eijkeren;dat heb ik met 37 jaar hard werken in de gezondheidszorg bij lange niet bij elkaar kunnen verdienen voor mijn pensioen.Burgers laat je niet voor de gek houden door dat ssoert mensen maar denk goed na voordat je in 2011 gaat stemmen!H.Bogaard

25 december, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

taalcorrectie.

ssoert moet zijn: soort.

H.W.Bogaard

25 december, 2010  
Blogger maus said...

De heer Bogaard moet maar eens een boek gaan schrijven of misschien zelf in de politiek gaan al denk ik niet dat hij veel aanhangers gaat krijgen. Ik van hem nog nooit een positieve reactie gezien op deze site! En om terug te komen op de wachtgeldregeling dat gebeurd in alle lagen van de overheid. In het bedrijfsleven is men niet vies van nog hogere uitstroompremies ed.

27 december, 2010  

Een reactie posten

<< Home