Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 21, 2010

Ambtsgebed in Loonse raad afgeschaft

KAATSHEUVEL - Burgemeester Wim Luijendijk zal geen ambtsgebed meer uitspreken bij de gemeenteraadsvergaderingen in Loon op Zand.

Daarmee komt een eind aan een politieke discussie over deze oude traditie. Een aantal raadsleden voelde zich erg ongemakkelijk bij het aanhoren van het ambtsgebed.

Het ambtsgebed wordt vervangen door een 'korte neutrale overdenking', waarbij de raadsleden ook gewoon blijven zitten.

Peter Flohr (Pr03) zwengelde de discussie over het gebed eerder aan. De fractievoorzitter pleitte voor het afschaffen van deze traditie, waar hij geen enkele band mee heeft. Hij kreeg bijval van onder andere VVD-fractievoorzitter Jacky Smit, die wees op de scheiding van kerk en staat.

Bron: Website Brabants dagblad

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Gelukkig zeg! Want dat zijn toch de problemen waar het om draait in de gem.LOZ.Pak het wachtgeld af van Luyendijk en geef dat aan de voedselbank en bouw geen gem.huis maar laat alles in het hoefijzer of st.josephkerk dat lijken mij belangrijker zaken!!!

H.W.Bogaard

21 december, 2010  

Een reactie posten

<< Home