Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 21, 2010

Inzet teams om overlast vuurwerk te voorkomen

Kaatsheuvel - De gemeenten Waalwijk en Loon op Zand en de politie Midden- en West-Brabant pakken gezamenlijk de vuurwerkoverlast aan.

Zij willen daarmee het illegaal afsteken van vuurwerk en vuurwerkschade beperken.

Locaties waar in het verleden veel vuurwerkincidenten plaatsvonden, worden door vuurwerkteams in de gaten gehouden. Een vuurwerkteam bestaat uit een politieagent en een beveiliger. Zij nemen in hun surveillances ook actuele meldingen van vuurwerkoverlast mee.

"In de gemeente Waalwijk zijn twee tot vijf teams actief", meldt Thijs Zandwijk, woordvoerder van de gemeente. "Naarmate de kalender dichterbij oud en nieuw komt, wordt de inzet opgevoerd."

Zandwijk wil niet zeggen welke locaties in Waspik het meest in de gaten worden gehouden. "De agenten surveilleren in burger en wij willen de pakkans natuurlijk niet verkleinen." Volgens Zandwijk werpt de aanpak, waarmee vorig jaar is begonnen, zijn vruchten af. "Samen met de politie constateren we dat er in 2009 duidelijk minder incidenten zijn geweest in Waspik dan het jaar daarvoor."

Bron: Dagblad De Stem Auteur: Barry Panis.